Oslo

Mer T-banekaos enn ventet

Flere T-banestasjoner har vært stengt siden søndag kveld på grunn av en avsporing. I tillegg kommer buss for bane mellom Tøyen og Brynseng.

 • Wasim Riaz
  Wasim Riaz

SISTE: T-banetrafikken var i gang igjen på østkanten ved 08.30-tiden søndag. Det innebærer at det ikke er andre avvik enn planlagt buss for bane mellom Tøyen og Brynseng.

T-banepassasjerene hadde belaget seg på buss for bane mellom Brynseng og Tøyen fra lørdag morgen. Dette på grunn av planlagt vedlikehold, men må nøye seg med enda mer busskjøring på grunn av en avsporing ved Helsfyr T-banestasjon ved 21.30-tiden lørdag.

Det er søndag morgen buss for bane også mellom Tveita og Tøyen. Dette rammer passasjerene på linje to til Ellingsrudåsen.

Passasjerer på linje 3 til Mortensrud må gå av på Hellerud T-banestasjon og ta buss for bane derfra.

Linje 4 fra Bergkrystallen var innstilt fra Høyenhall til Brynseng i begge retninger søndag morgen, men kunne gå igjen ved 07.30-tiden.

– Det er skader på en strømskinne på grunn av avsporingen. Vi jobber nå for å reparere feilen og regner med at dette blir gjort innen en time, sier Thomas Ege, pressevakt i Sporveien ved 07.45-tiden.

Han kan fortelle at det er satt opp taxier i tillegg til busser for å frakte passasjerer. Det at problemene kommer på toppen av planlagt stopp mellom Tøyen og Brynseng, er ingen ideell situasjon.

– Det er ingen ideell situasjon for oss. Vi jobber på spreng for å få i gang trafikken igjen, sier Ege.

Ved 08.30-tiden var T-banetrafikken i gang igjen som planlagt.

https://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/ap/multimedias/3c028eb059d5bbb0eb5b2940ae771d13/Innenriks%2C%20SPELT%2C%20mars%20(1)? 1564579742537

Les mer om

 1. Kollektivtransport
 2. T-banen

Flere artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  Snart er «buss for tog»-perioden over. Nå blir det «buss for T-bane».

 2. OSLO
  Publisert:

  Buss for bane fra Jernbanetorget hele helgen

 3. OSLO
  Publisert:

  To T-banestrekninger får buss for bane i høstferien

 4. OSLO
  Publisert:

  Kunne ikke stenge T-banen i fellesferien fordi bussene ble bestilt for sent

 5. OSLO
  Publisert:

  Store forsinkelser på T-banen utover ettermiddagen

 6. OSLO
  Publisert:

  Oslo: Full stans i T-banetrafikken i sentrum