Alt du trenger å vite om Justin Biebers Oslo-besøk

Bieber kommer til Oslo på torsdag. Her er all informasjonen en «belieber» trenger.

  • Sol Sigurjonsdottir

1: Hvorfor kommer Justin Bieber til Oslo?

Justin Bieber (21) kommer til Oslo torsdag 29. oktober. Bieber skal være gjest i Senkveld i en «Senkveld med Thomas og Harald: Justin Bieber spesial». I tillegg skal han spille en minikonsert i Storsalen på Chateau Neuf. Opptaket av konserten starter trolig mellom kl. 21 og 22 torsdag kveld. Talkshowet skal spilles inn i Biblioteket, som kles om til Senkveld-studioet for anledningen.

Den egentlige grunnen til at Bieber kommer til Oslo, er for å reklamere for det nye albumet, «Purpose», som kommer ut fredag 13. november. Albumet vil blant annet inneholde låtene «Sorry», «Where are Ü Now» og «What do you mean». Det er Biebers fjerde studioalbum.

«Purpose» skal bli Biebers store overgang fra tenåringsidol til voksenpop, og med det nye albumet tar han steget ut til å bli en fullblods voksenpopmusiker.

Bieber har flust av gjesteartister i ryggen på det nye albumet, som DJ Skrillex, Adriana Grande, Ed Sheeran, Big Sean, Diplo og flere andre. Det florerer også rykter om at Drake bidrar på en av låtene på det nye albumet.

2: Hva slags Bieber kan vi forvente å møte?

Det virker som om Justin Bieber er i toppform.

Han har ordnet opp i problemene sine, og er tilbake i rampelyset for alvor – denne gangen på grunn av musikken, ikke fyll, nakenbilder og råkjøring.

3: Hvordan har han klart å klatre tilbake?

Comebacket har vært enormt godt planlagt av et dyktig PR-apparat.

JustinBiebercover-hbQ0cdNpNY.jpg

Merkevaren Bieber har lidd kraftig det siste året, etter en rekke skandaler. Markedsføringen har vært skreddersydd for å få publikum til å glemme alt det dumme Bieber har gjort.Bieber ba om unnskyldning til offentligheten under en opptreden på The Ellen Show tidligere i år, og har aktivt jobbet for å komme tilbake i varmen hos fansen.

Bieber slapp sin første egne singel på et drøyt år, «What do you mean» i august, etter en månedslang kampanje i sosiale medier.

På Instagram har det florert med bilder av kjendiser med plakater hvor det står skrevet navnet på låten og hvor mange dager som gjenstår. Ashton Kutcher, Miley Cyrus, Martha Stewart og «Marnie the dog» (se bildet under) er bare noen av dem som stilte opp for å heie Justin tilbake inn på hitlistene.

Også den nye singelen «Sorry» er blitt kraftig reklamert for på Instagram med blant annet nedtelling til slippdatoen, og en rekke morsomme bilder hvor det står «Sorry».

Bieber har også bidratt mye til veldedig arbeid det siste året for å bygge opp imaget sitt, og stilt opp på en rekke tv-programmer. I tillegg har han hatt noen svært mye omtalte reklame-jobber for å bedre bildet publikum har hatt av ham.

Kanskje mest kjent har undertøysposeringen for Calvin Klein vært, som genererte enorm oppmerksomhet på sosiale medier.

4: Hvorfor spiller Bieber på Chateau Neuf? Hvorfor ikke på Telenor Arena eller Spektrum?

Det er ingen tvil om at Justin Bieber ville klart å fylle Telenor Arena til randen under et nytt Norgesbesøk. Forrige gang Bieber var i Norge, spilte han for rundt 70.000 fans på Telenor Arena. Oslo-besøket i oktober er i imidlertid ingen turné.

afp000860618-aviYa9gJFD.jpg

Bieber reiser til Norge for å promotere det nye albumet sitt. For «millenials»-publikumet er det viktigst å skape «buzz» og oppmerksomhet rundt den nye platen i sosiale medier, ikke holde konsert foran tusenvis av mennesker. Ved å spille en eklsusiv minikonsert og kun gjøre ett intervju, klarer Bieber å oppnå nettopp dette.Det er ikke kjent hvilke låter han kommer til å spille, men det er bekreftet at han skal spille seks sanger.

5: Når kommer Bieber for å spille en fullskala Oslo-konsert?

Han skal ut på turné i 2016. Oslo er ikke bekreftet som et stopp på turnéen enda, men det er grunn til å tro at stjernen vil ta turen til Norge i løpet av det neste året.

Det er allerede meldt om at Bieber kommer til å ha med seg Adriana Grande på deler av verdensturneen i 2016. Foreløpig er det kun satt opp datoer for konserter i USA og Mexico fra slutten av januar til midten av mai neste år.

6: Vil jeg få lese et intervju med Bieber?

Nei, dessverre. Justin lar seg ikke intervjue av noen under Oslobesøket, bortsett fra Harald og Thomas i Senkveld. Aftenposten vil være til stede både under intervjuet og konserten, og holder deg oppdatert underveis.

Aftenposten anmelder konserten torsdag kveld, følge besøket gjennom hele dagen.

7: Hvor stor har responsen vært?

Det har ikke vært mulig å kjøpe billetter til Biebers konsert i Oslo. Billettene har kun vært tilgjengelige gjennom diverse konkurranser i regi av Universal Music Norge, TV2 og samarbeidspartnere.

De som har vunnet konkurransene må vise legitimasjon ved inngangen. Det er derfor ingen fysiske billetter i omløp. Dette da minikonserten er en showcase, og fordi man ikke ønsker at det skal bli en svartebørs for billettsalg.

riks000658385-SpR54B3ZsK.jpg

— Vi har fått titusenvis av henvendelser fra folk som ønsker seg billett til Senkveld-programmet på torsdag. Det er utrolig morsomt at så store stjerner vender nesen mot Norge. Når Justin er såpass populær som han er, er det mange som vil se ham. Han henvender seg til et bredt publikum, ikke bare tenåringer. Det var voldsomt stor interesse sist gang han var i Norge, og vi var klar over at vi kom til å få et stort trykk denne gangen også, sier Gjermund Moastuen, markedssjef i Universal Norge.Det er plass til rundt 950 personer i salen på Chateau Neuf. Arrangørene forteller at de er i tett dialog med politiet for å ivareta sikkerheten.

Hele området rundt Chateau Neuf er gjerdet inn, og både politiet og Pro Sec vil være til stede på området.

— Vi er veldig opptatt av sikkerhet. Basert på erfaring fra forrige runde ønsker vi at foreldre er klar over at sikkerheten er høy. Vi vil ikke at barn skal løpe rundt i Oslo sentrum. Det er på Chateau Neuf Bieber kommer til å være i forbindelse med Oslobesøket, sier Moastuen.

8: Kommer det til å bli kaos?

Det er umulig å spå, men vi vet at det har vært stor interesse for Oslo-besøket og at det er mange «beliebers» som ønsker å få et glimt av superkjendisen.

Justin Bieber-fansen tar av hver gang deres helt besøker Norge. Her fra konserten ved Operaen i Oslo i 2012.

Bieber er kjent for å ha et veloljet PR-apparat rundt seg, og det er ikke noe annerledes denne gangen. Hysteriene som har vært i Oslos gater har vært nøye planlagt tidligere.Da Bieber besøkte Oslo og spilte gratiskonsert på Operaen i 2012 ble det fullstendig kaos. Det ble også tilløp til kaos da popstjernen besøkte Oslo i 2013.

9: Hvor kommer Bieber til å bo?

Det vites ikke, men forrige gang han var på besøk i Oslo bodde artisten på The Thief på Tjuvholmen.

Den gang ble det kaos utenfor hotellet, med horder av fans og presse utenfor hotellet som ventet på artisten.

De siste årene er det svært mange kjendiser som har valgt å bo på Petter Stordalens hotell på Tjuvholmen under sine besøk til Oslo. Om Bieber igjen skal bo her, er fortsatt ikke bekreftet.

Universal Music ønsker ikke å kommentere hvor Bieber kommer til å bo under besøket, eller hvor lenge han skal oppholde seg i landet.

10: Hva synes folk om Biebers nye musikk?

«What do you mean» har i åtte uker, helt siden den ble sluppet, vært på topp på VG-lista. I de fem første ukene var låten på 1. plass blant Norges mest spilte låter. Aftenpostens anmelder Cecilie Asker ga singelen terningkast 5.

Mye tyder på at fansen også har tatt svært godt imot singelen «Sorry», som ble sluppet i oktober. Både «What do you mean» og «Sorry» er inne på topp fem på Spotifys globale mest-spilt liste.

Bieber har allerede rukket å få en rekke priser for musikken sin i år. Under søndagens MTV Europe Music Awards i Milano hentet Bieber hele fem priser med seg hjem.

Under utdelingen vanr han pris for beste mannlige artist, beste «look», største fans, beste verdensomspennende artist i Nord-Amerika og for beste samarbeid for «Where Are U Now» med Skrillex og Diplo.

Se Aftenposten Kultur baksnakke kulturlivet i nytt program:

Trenger du TV-tips? Her er ti serier du bør få med deg i høst: