Kjempet mot brann i tre timer

Det brant onsdag kveld kraftig i en gård på Rodeløkka i Oslo.

Først etter tre timer fikk mannskapene fra Oslo brann- og redningsetat kontroll på takbrannen.

Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Først etter tre timers kamp mot flammene fikk brannmannskapene kontroll med brannen i krysset Gøteborggata – Marstrandgata på Rodeløkka.

Brannen startet i takkonstruksjonen i gården, som er en industribygning under rehabilitering.

Takarbeider

Det skal ha foregått arbeider på gårdens tak før brannen startet.

Ifølge ubekreftede meldinger skal det befinne seg minst en gassflaske i området der det brenner og taket stod i full fyr.

Det ble hørt et kraftig smell fra det brennende taket og brannvesenet hadde ved 19.30-tiden ikke oversikt over om det befant seg flere gassbeholdere der oppe.

Det skal ikke være mennesker inne i gården, etter det Aftenposten.no forstår. Arbeiderne som var på taket ble evakuert da brannvesenet kom til stedet.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 18.33 og rykket ut fra flere brannstasjoner.

— Vi har nå etablert fylling av skum i det kaldtaket, fra to sider. Jeg tør ikke si at vi har kontroll ennå, men vi er på vei til å få det, sa brigadesjef Jarle Gustavsen i Oslo brann- og redningsetat (OBRE) til Aftenposten.no ved 20.15-tiden.

Brannmannskapene drev også med utvending slukking fra tre steder og fra trappehuset i bygningen.

Vanskelig brann å slukke

— Takbranner er alltid vanskelige, Når det er bygd opp kaldtak over betongtaket er det usikkert hvor store seksjoner de varme branngassene kan flytte seg i. Da blir det vanskelig å slukke, sier Gustavsen.

Det var en stund meget kraftig røykutvikling fra brannen. Det og faren for eksplosjon i eventuelle gassflasker førte til at politiet holdt naboer og nysgjerrige på god avstand.

Gøteborggata var helt sperret mens slokkingen pågikk.

Ved 21.30-tiden meldte brannvesenet at man hadde kontroll på brannen. OBRE fikk assistanse fra både Nedre Romerike og Asker og Bærum brannvesen.

Takbrannen førte til stor røykutvikling.
Brannvesenet brukte stigebiler for å komme opp til flammene.