Drapssiktet sønn vil samtykke til fengsling

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept sin mor i 60-årene, vil samtykke til fengsling. Drapet skjedde på Tøyen i Oslo fredag ettermiddag.

  • NTB

 Det blir trolig fengslingsmøte på mandag, og han kommer til å samtykke til fengsling. Han har forståelse for at politiet må kunne foreta sine undersøkelser, sier mannens forsvarer, Marijana Lozic, til NTB.

Det blir derfor trolig ikke et fysisk rettsmøte. Lozic forteller videre at mannen knytter seg til tid og sted for drapet, men vil ikke utdype hvordan han stiller seg til siktelsen.

– Han er preget, sier forsvareren om mannens helsetilstand.

Leder Grete Lien Metlid for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt opplyste til NTB lørdag morgen at politiet tok sikte på avhør i løpet av formiddagen. Det er nå gjennomført innledende avhør som vil fortsette på et senere tidspunkt.

– Jeg hadde en lengre samtale med ham i arresten i går kveld, og da konkluderte vi med at det var best å vente litt med avhør, sa Lozic til NTB lørdag morgen.

Det var fredag ettermiddag at politiet fant en død kvinne på en adresse på Tøyen i Oslo. Mannen ble kort tid senere pågrepet et annet sted i Oslo. Verken forsvareren eller politiet ønsker å si noe om hvor i Oslo pågripelsen fant sted.