Oslo

Syv mistet lappen i promillekontroll i natt

Av 512 kontrollerte bilister ble syv fratatt lappen på grunn av promille ved Lysaker. Seks andre førere lå rett under promillegrensen.

På en av Norges mest trafikkerte veier ble syv førere fratatt lappen i natt. Bildet fra E18 ved Vækerø er tatt ved en annen anledning.
  • Per Annar Holm
  • Wasim K. Riaz

– Resultatet er nedslående. Trafikk-korpset gjennomførte en fire timers kontroll i utgående retning mellom Vækerø og Lysaker, sier operasjonsleder Tor Jøkling ved Oslo politidistrikt etter trafikkontrollen på E18 natt til søndag.

Mellom klokken ett og fem natt til søndag ble så å si all trafikk på E18 ved Lysaker i utgående retning stoppet i forbindelse med kontrollen. Alt i alt mistet syv bilister førerkortet på grunn av for høy promille.

– Her snakker vi om E18. Det er jo en av hovedveiene våre. Det at noen velger å kjøre med promille på en så trafikkert vei, er svært betenkelig, sier Finn Erik Grønli, politioverbetjent i seksjon for trafikk- og sjøtjeneste i Oslo politidistrikt.

– Mange gamblere

I tillegg til de syv som ble fratatt lappen på stedet, ble det stoppet seks førere med promille i blodet, men det var ikke nok til førerkortbeslag på grunn av at de lå under promillegrensen på 0,2.

– Det er tydelig at endel førere gambler. De tar seg en øl eller vin og satser på at det går bra. Dette kan fort bli farlig, advarer Grønli.

Tatt i 122 km/t

Politiet hadde på forhånd varslet flere kontroller i helgen. Mange hadde tydeligvis ikke fått med seg. For tidligere på kvelden mistet tre førere lappen etter å ha kjørt for fort på E6 ved Furuset. I tillegg ble det skrevet ut fire forenklede forelegg for fart.

Den høyeste hastigheten ved Furuset ble målt til 122 km/t.

– Det er trist at mange førere har så dårlige holdninger med tanke på trafikksikkerheten. Å kjøre i rus eller å kjøre for fort kan være farlig både for den enkelte fører og andre medtrafikanter, sier Grønli.

Han understreker at Trafikk-korpset ofte har slike kontroller, men på grunn av flere politifolk på jobb denne helgen hadde man mulighet til å kontrollere flere enn det man klarer i en vanlig helg.

Les mer om

  1. Trafikk