Oslo

Beslagla åtte førerkort i Oslo i natt - varsler flere kontroller i dag

En ung mann måtte parkere bilen da han ble målt inn til 137 km/t ved Furuset i natt. Alt i alt mistet åtte førere lappen og 18 fikk forenklet forelegg.

Etter flere førerkortbeslag i hovedstaden det siste døgnet varsler politiet enda flere kontroller lørdag kveld og natt til søndag.
  • Wasim K. Riaz

Allerede fredag kveld varslet politiet på Twitter om trafikk-kontroller i Oslo. Likevel tok det ikke mer enn én time før den første føreren mistet lappen på grunn av fartsoverskridelse.

Dette skjedde i Granfosstunnelen sent fredag kveld. Deretter fortsatte kontrollene i løpet av natten. Til sammen ble åtte førere fratatt lappen på grunn av fartsoverskridelse. I tillegg fikk 18 forenklet forelegg.

LES OGSÅ: Sikringsskap? Nei fotoboks

Hadde for stor campingvogn

– Den høyeste farten som ble målt var 137 km/t i 80-sone ved Furuset i retning mot Oslo sentrum. En ung fører mistet førerkortet på stedet, sier Finn Erik Grønli, politioverbetjent i seksjon for trafikk- og sjøtjeneste ved Oslo politidistrikt.

Han kan fortelle at E6 ved Furuset er et av de stedene i Oslo der mange bryter fartsgrensen. Flere av dem som ble tatt for å ha kjørt for fort ble stoppet på E6.

LES OGSÅ: Oslos fotobokser er ofte ute av drift

Både sivile og uniformerte enheter fra Trafikkorpset i Oslo politidistrikt vil passe på trafikken i kveld og natt.

Det var ikke bare fartskontroller i natt. Politiet stoppet også en bilfører som hadde med seg en stor campingvogn. På grunn av den høye vekten på campingvognen måtte føreren ha eget førerkort for tilhenger for å kjøre med den lovlig. Denne saken endte med en anmeldelse.

LES OGSÅ: P-vakt jukset med P-bot - det kostet henne jobben

– Vi fant også narkotika i tanklokket på en bil. Her var det snakk om mindre menger med marihuana, sier Grønli.

Flere kontroller i natt

Selv om politiet hadde varslet om kontroller på Twitter, var det tydeligvis mange som ikke hadde fått med seg det.

Nå varsler Grønli flere kontroller lørdag kveld og natt til søndag.

– Nå blir det mest fokus på kjøring i ruspåvirket tilstand, men det betyr ikke at vi ikke følger med på andre ulovligheter i trafikken. Derfor oppfordrer vi alle til å følge trafikkreglene, er den klare beskjeden fra Grønli.

Les også

  1. Sjåfør filmet egen råkjøring - mistet førerkortet

  2. Parkeringsavgiftene økte - parkeringsinntektene sank

  3. Sørlending tatt uten førerkort for 22. gang

Les mer om

  1. Trafikksikkerhet