Kattunger kastet på gaten

Kattunger mutters alene i vinterkulden får Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus til å slå alarm. I julen har de plukket opp en rekke katter fra gaten.

Rolf gikk og skrek ved en bussholdeplass på Storo i flere dager. Senere i julen ble han hentet av Dyrebeskyttelsen.

— Det har vært ille denne julen. Folk reiser på ferie og vil plutselig ikke ha katten lenger. Eller de blir gitt bort i gaver uten at noen tar vare på dem, sier Kari Berdalen, leder for hjelpesenteret til Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus. Daglig får hun flere telefoner fra folk som har funnet hjemløse katter. Ved jule- og nyttårshøytiden er pågangen ekstrem, hevder hun.

Julegave.

Hun holder lille Nona i armene - en av Oslo-pusene som Dyrebeskyttelsen har forbarmet seg over. Den sorte og hvite kattungen er rundt 13 uker gammel. - Vi mistenker at den var en julegave som ikke ble satt pris på, sier Berdalen. 29. desember hentet Dyrebeskyttelsen jente-kattungen ved Jordal Amfi, etter at de var kontaktet av noen som hadde reagert. Den lille pusen var ekstremt tynn og rekte rundt, helt alene i vinterkulden.

Etterlyser flere hjem.

Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus har til sammen plukket opp 14 katter denne julen. Disse kommer i tillegg til de rundt 80 pusene som bor i huset allerede, mens de venter på å bli omplassert. Nå etterlyser Dyrebeskyttelsen flere hjem. - Kapasiteten her er konstant sprengt. Vi er stadig på jakt etter folk som har lyst på katter - og som vet hva det vil si å ha en katt i huset, påpeker Berdalen.

Nye navn.

Alle som blir tatt hånd om i Kattehuset, får nye navn. Her er blant andre Poppy, Ronja, Rolf og Ylva. Sistnevnte kom i går - første nyttårsdag, etter å ha gått rundt i området ved Aker sykehus og hylt i dagevis. Nå ligger hun med store øyne på et rosa teppe, omgitt av en boks med kattesand og strikkede, små leke-mus. - Vi lar ikke kattunger gå ute når det er kaldt mens vi venter på at eieren dukker opp. Det hender at de som eier katten tar kontakt med oss i ettertid. Men det er nok av dem som reiser bort uten å bry seg, mener Kari Berdalen.

Edle Hafne på Kattehuset med Ronja, som ble hentet ved Manglerud senter 30.12.
Ved Kattehuset etterlyser man nye hjem for katter som skal omplasseres.