Oslo

Politiet jakter navngitt person etter at mann ble funnet skutt på Mortensrud

Mannen som ble skutt søndag kveld, er alvorlig, men ikke kritisk skadet. Politiet avhørte ham i natt.

Politiet på stedet etter at en person ble funnet skutt på Mortensrud i Oslo søndag kveld.
  • NTB
  • Frøydis Braathen
    Journalist

Politiet fikk melding om saken søndag klokken 19.23.

– Vi ble oppringt av et vitne som sa at en person var skutt og befant seg ved Mortensrud kirke. Da politiet kom hit, fant vi en mann skutt. Han er alvorlig skadet, men ikke kritisk. Han er kjørt til Ullevål sykehus, forteller politiets innsatsleder på stedet, Gunnhild Finne Nilsen, til NTB.

Så langt er ingen pågrepet, etter at en mann ble funnet skutt på Mortensrud i Oslo søndag, men politiet leter etter en navngitt person i forbindelse med saken.

Offeret ble avhørt i natt

Offeret, en mann i 20-årene, er alvorlig skadet.

– Politiet leter nå etter en navngitt person. Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå ut med mer informasjonen, forteller politiinspektør Per Thomas Omholt, seksjonspåtaleleder i enhet øst i Oslo politidistrikt, til NTB.

Han forteller til Aftenposten at offeret ble avhørt i natt.

Han ønsker ikke å utdype hva som gjør at politiet har fått dette navnet, og politiet vil foreløpig ikke gå ut med noen offentlig etterlysning.

– Vi jobber hardt med å finne denne personen, sier Omholt.

Etterforskningen omfatter blant annet vitneavhør og innhenting av elektroniske spor og overvåkingsvideoer.

Saken etterforskes som grov kroppsskade. Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at mannen i 20-årene er et tilfeldig offer.

Politiets operasjonsleder, Gjermund Stokkli, opplyste til NTB klokken 22.40 at mannens tilstand er alvorlig, men stabil.

Søker etter en eller flere personer

Søndag kveld var det stor politiinnsats ved og rundt stedet der den skadede ble funnet.

Politiet søker både etter én eller flere personer som har stukket fra stedet og etter en bil. De jobber også med å finne ut hvor skytingen har skjedd.

– Dette er funnstedet, men ikke åstedet. Så det er det vi jobber med: Å finne et åsted, ta avhør av involverte parter og innhente opplysninger for å prøve å finne ut hvem gjerningspersonene er, sier Nilsen søndag kveld.

Skal ha blitt kjørt til Mortensrud kirke

Til TV 2 opplyser hun at mannen skal ha blitt kjørt til Mortensrud kirke etter at han ble skutt. En bil på stedet der den skadede mannen ble funnet, skal undersøkes av etterforskerne.

Politiet er mannsterkt på stedet og søker over et stort område med politihelikopter. Bakgrunnen for hendelsen er ikke kjent.

Nabo hørte skudd dager før

Aftenposten har snakket med Roger Grønset, en nabo ved Stenbråten skole på Mortensrud. Han hørte syv skudd natt til onsdag i forrige uke. Han forsøkte å ringe politiet på 02800 flere ganger, men fikk ikke svar.

Politiinspektør Omholdt sier at hendelser i forkant av skytingen søndag, kan være relevante for saken. Han sier de foreløpig bare er i en innledende fase av etterforskningen og derfor ikke har sett på eventuelle lignende hendelser i dagene før offeret ble skutt.

Les mer om

  1. Krim