Oslo

Natur og kultur på Ekeberg

ekebergtur-8yYf8ceKuf.jpg

Skulpturparken Rowhani i Ekebergskogen åpnet i slutten av september etter høylytte diskusjoner. Legg helgeturen til parken, og gjør deg opp din egen mening. For å få en fin rundtur kan du legge inn en ekstra sløyfe innom naturreservatet i Ekebergskråningen.

  • Skiforeningen

TUREN GÅR TIL: Ekebergskogen

LENGDE: 5–7 km

VANSKELIG? Lett

KAFÉ: Ja

KOMME DIT:

Ta trikk linje 18 eller 19 til Oslo Hospital.

TURSTART

Praktfull utsikt fra Ekebergtrappen en vakker høstdag Foto: Hanne Jacobsen

Fra trikkestoppen går du rett frem til første rundkjøring. Her tar du trappen som går på venstre side av trikkeskinnene. Trappen fører deg til et flott stinett som går i slak stigning oppover åsen. Du går nå på Trollstien, og snart møter du Huldra som står og ønsker velkommen inn i Ekebergskogen.Etter hvert som du vinner høyde, får du fantastisk utsikt til Bjørvika og Indre Oslofjord. Du er fremme ved Ekebergrestauranten etter ca. en halv kilometer. Her finner du et informasjonsskilt og kart over de ulike kunstverkene. Gangveiene går på kryss og tvers gjennom både skog og parklandskap. Du må kanskje gå noen ekstra runder for å få med deg alt parken har å by på.

Les også

Bli med på skulp<span style="color:#01DF3A;">tur</span>

Når du er fornøyd med å betrakte skulpturene, kan du gå bortover Ekebergsletta mot EKT Rideskole og husdyrpark som ligger ved Ekeberghallen. Her er det mulighet for barna til å få en ridetur, og hilse på de mange dyrene som går løse på besøksgården.Herfra fortsetter du på grusveien sørover gjennom et lite skogholt. Du kommer til bebyggelse ved Jomfrubråtveien, og fortsetter over i Jomfrustien. Følg denne forbi idrettsbanen til du møter Kongeveien ved Sportsplassen holdeplass. Kryss veien og ta stien som fortsetter nedover i skogen på nedsiden av Kongeveien.

Mellom Ekebergrestauranten og Sjømannsskolen ligger denne flotte villaen, som er restaurert og nå huser kafeen Karlsborg Spiseforretning. Foto: Hanne Jacobsen

Du tar til høyre i stikrysset og følger skilt mot Gamlebyen. Nå går du inn i Ekebergskråningen naturreservat. Her finner du mange sjeldne og truede plante— og dyrearter. Du går på kanten av skråningen med flott utsikt til øyene i indre Oslofjord. Stien tar deg til Sjømannsskolen hvor du kan hoppe på trikken ned til byen, eller du kan gå via Gamlebyen tilbake til sentrum.Lyst på flere turer? Gå inn på www.skiforeningen.no, der finner du mange turforslag.