Oslo

Vant valget, åpner sine dører for velgerne

Som takk til velgerne har den nye BU-lederen i Grorud, Mobashar Banaras (Ap), innført en åpen dag i måneden for å ta imot innspill og forslag fra innbyggere og aktører i bydelen.

Ap-politiker Mobashar Banaras (til venstre) har bodd i bydel Grorud i 16 år, og ble i høst valgt som leder i bydelsutvalget. Nå tar han fri fra jobben en dag i måneden for å møte velgerne. Her sammen med Akhtar Mahmood, Ole Grytnes og Hilde Østreng. Foto: Wasim K. Riaz

 • Wasim Riaz
  Wasim Riaz

— Ap gjorde et godt kommunevalg i høst, noe som resulterte i byrådsskiftet. Jeg selv ble leder av bydelsutvalget i Grorud og valgt inn i bystyret. I valgkampen etterlyste velgerne mer direkte kontakt med de folkevalgte. Jeg lovet å gjøre noe med det, og har fra januar hatt en åpen dag i måneden der folk kan møte meg. De kan ringe resepsjonen og bestille time. Det er også mulighet for drop in, sier Mobashar Banaras (Ap), leder av bydelsutvalget i Grorud.

 • LES OGSÅ: Plutselig forsvant bystyrepolitikerne fra Stovner
  Ole Grytnes, som er leder ved Tiurleiken og Bjøråsen skole på Romsås, var blant flere som besøkte Banaras under åpen dag sist fredag.

— Vi ser på dette som en fin mulighet for å bli hørt på. Det er fint at han har åpnet sine dører for oss. I dag skal vi blant annet snakke om skolemat, sier Grytnes.

— Jeg ønsker flere aktiviteter som for eksempel leksehjelp på biblioteket, sier Akhtar Mahmood som er der som privatperson.

Fullbooket

BU-leder Banaras er storfornøyd med responsen han har fått fra velgerne i bydelen.

— Jeg har hittil hatt to åpne dager, og snakket om mange forskjellige ting med flere aktører. Og det er mange som vil ta opp saker med meg. To av timene i mars ble booket tre uker i forveien, sier Banaras som har tatt fri fra jobben for å snakke med velgerne.

Mobashar Banaras (Ap) er BU-leder i Grorud.

Han er for øvrig ingen ukjent navn i Groruddalen. Ved valget i høst fikk Banaras nesten 4000 personstemmer. Bare fire representanter i Arbeiderpartiet fikk flere.— Jeg var nestleder i BU den siste delen av forrige periode og har vært talerør for hele Groruddalen. Mange i Groruddalen vet hva jeg står for. I tillegg har jeg vært aktiv i sosiale medier, besøkt organisasjoner, moskeer, ungdommer og institusjoner for å nå frem med vårt budskap. Det viktigste er uansett at velgerne har vist meg og partiet tillit.

28 mill. i overskudd

Grorud er kjent som en flerkulturell bydel. Derfor vil den nye BU-lederen satse på norskopplæring og flere barnehageplasser.

— Jeg er født og oppvokst i Oslo. De siste 16 årene har jeg bodde i bydelen. Det viktigste er å lykkes med integreringen. Har vi klart det i Groruddalen, så har vi klart det i hele byen. Derfor legger jeg stor vekt på språkopplæring, og oppfordrer alle til å sende barna til barnehagen. Som politiker er jeg opptatt av full barnehagedekning. For øvrig ligger vi an til 28 millioner kroner i overskudd i år. Disse pengene skal vil blant annet bruke på eldre og unge i bydelen.

Lærte norsk i tenårene

Familien hans flyttet til Pakistan da han var barn og kom tilbake etter etter at Banaras hadde fullført grunnskolen. I dag fraråder han foreldrene å ta med barna til hjemlandet for lengre perioder.

— Jeg var fem år gammel da familien min flyttet til Pakistan. Da jeg kom tilbake lærte jeg først norsk, tok videregående, gikk på BI en periode før jeg studerte medisin. Det er utfordrende å lære norsk i høy alder. Skal man bo i Norge, så anbefaler jeg på det sterkeste at barna går i barnehage i Norge og tar skolegangen her.

— Mange med minoritetsbakgrunn blir presset av foreldrene til å studere ALI-fag (advokat, lege og ingeniør). Hvordan var det med deg?

— Jeg hadde ikke noe press hjemmefra. Det viktigste for meg var en jobb der jeg kunne hjelpe folk. Derfor valgte jeg å bli lege. Da Pakistan ble rammet av et stort jordskjelv i 2015, dro jeg dit for å hjelpe. Jeg er opptatt av at alle unge tar en utdannelse. Når det gjelder unge med minoritetsbakgrunn, så er det viktig at de utdanner seg til sosionomer, pedagoger eller noe innenfor barnevernet for der har vi behov for flerkulturell kompetanse.

 1. Les også

  Kjendisene danket ut kvinner og innvandrere fra bystyret

 2. Les også

  Han er bystyrets superveteran

 3. Les også

  Dette er Oslos bystyre for 2015 - 2019

Flere artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  Denne bydelen dekker treningsavgiften til barn med dårlig råd

 2. OSLO
  Publisert:

  I 2011 hadde over halvparten av Aps bystyregruppe minoritetsbakgrunn. Nå har andelen sunket til en fjerdedel.

 3. OSLO
  Publisert:

  Byrådet vil ha debatt om viktig dokument - sendte det på høring i fellesferien

 4. OSLO
  Publisert:

  Hun var redd for å sende sine egne barn i barnehagen. Nå hjelper hun andre innvandrermødre med barnehageplass.

 5. DEBATT
  Publisert:

  Vi er ikke redde for å snakke om problemene på Oslo Øst, men fakta sier noe annet enn NRKs fremstilling

 6. NORGE
  Publisert:

  Oslopolitikere med pakistansk bakgrunn valgte somalisk leder til råd for integrering. Da ble de kritisert på Facebook.