Oslo

Onsdag skal vi få vasket oss

Synes du det ble mye regn på tirsdag? Det blir mye mer på onsdag.

Bildet ble tatt på Aker brygge for en måned siden. Det kan bli fullt mulig å ta lignende bilder på østlandet på onsdag. De som glemmer paraplyen kan bli dagens tapere.
  • Stein Erik Kirkebøen

Store deler av Sør-Norge får skikkelig vasket seg det neste døgnet. På Blindern varsler yr at det kan det komme oppimot 30 millimeter. Men det er ikke sikkert det blir mer enn halvparten.

– Det blir et sted mellom der, men det vil variere. Enkelte steder i Nordmarka ser jeg ikke bort fra at det kan komme opp mot 50 millimeter, sier statsmeteorolog Jon Smits.

Store variasjoner

For sammenligningens skyld; torsdag kom det 0,7 millimeter på Bygdøy. I Asker ble det målt 11 millimeter, på Bjørnholt 10 og på Blindern 0,6. Det varierte mye, og det vil det også gjøre onsdag. Men på et mye høyere nivå. Vi får en skikkelig rotblaute

  • Synes du det blir mye regn? Det er bare småtterier mot det de fikk i Texas da orkanen Harvey tømte seg. Da kom det ufattelig mye nedbør på kort tid.

– Ja, folk bør absolutt ikke forlate hjemmet uten regntøy eller paraply, det kommer til å regne ganske jevnt hele dagen. Ikke kraftig, men jevnt. Utover kvelden og natten vil det avta litt, og så får vi stort sett en nedbørspause på torsdag og fredag på østlandet, sier Smits, som ikke tror det er fare for flom.

Liten flomfare

– Noen småbekker kan nok vokse en del, men i de store vassdragene ser det ikke ut til å være noen fare. Det er en stund siden vi har hatt skikkelig nedbør og det er ganske tørt. Det betyr at de større vassdragene har god kapasitet. Vi har hatt flere kontakter med NVE, og de har ikke sendt ut noen flomvarsler, sier Smits.

Etter en regnpause på det meste av torsdag og hele fredag i Oslo, er det på’n igjen med mer nedbør i helgen. Da varsler yr jevnt med nedbør uten at det blir de store mengdene.

Høsten er kommet.

Les mer om

  1. Vær