Oslo

Politiet i Oslo freder Uber-kunder

Politiet mener de kunne forfulgt kundene, men velger i stedet å konsentrere seg om Uber-sjåførene.

Politiet i Oslo mener at de har mulighet til å bøtelegge Uber-kunder, men sier at de ikke kommer til å gjøre det framover. Samtidig fortsetter jakten på Uber-sjåførene.

  • Ntb

Inntil nå har det hengt en trussel over Uber-passasjerer om at de kan bli bøtelagt, skriver VG. Men nå understreker politiet at de ikke kommer til å gjøre det.

— Vi fortsetter å kontrollere og bøtelegge Uber-sjåfører, men vi vil ikke reagere overfor dem som sitter på, sier politiadvokat Arne Valdemar Nielsen i trafikkseksjonen ved Oslo politidistrikt til avisen.

  • Uber-sjåfør frifunnet i tingretten: Politiet vil fortsette å aksjonere

Kunne valgt å forfølge passasjerene

Han mener at politiet i utgangspunktet kunne ha forfulgt også passasjerene.

— Det finnes en medvirkningsbestemmelse som kunne vært problematisert, men vil velger ikke å prioritere det nå, sier Nielsen.

Uber-sjåfør frifunnet i tingretten

I begynnelsen av desember ble en Uber-sjåfør frifunnet i Oslo tingrett etter å ha nektet å betale en bot fra politiet.

Saken er ikke rettskraftig og politiet i Oslo mener fortsatt at de har anledning til å avskilte og bøtelegge Uber-sjåfører.

  • Interessert i politikk? Hør politisk redaktør Trine Eilertsen om norsk omstilling og delingsøkonomi - i ukens politiske podkast, Aftenpodden. Hør og abonner via Itunes på telefonen din her, via desktop her, eller lytt herfra med ett klikk:

Les også

  1. Oslo-politiet skifter taktikk mot Uber-sjåfører

  2. - Drosjenæringen blir rasert

  3. Uber-sjåfør frifunnet i Oslo tingrett