Dette er årets Øya-trend

Det er ingen tvil om at 90-tallet er tilbake - også blant festivalgjengere på Øyafestivalen. Det var nemlig umulig å ikke legge merke til én trend: «Grungy» Dr. Martens-sko.

Dr. Martens-sko florerte i Tøyenparken under Øyafestivalens siste dag.

Publikum kunne se langt etter gjørmebadet som dominerte store deler av festivalområdet fredag. Tøyenparken badet nemlig i sol på Øyas fjerde og siste dag. Og med det var allværsjakker og slitte gummistøvler byttet ut med trendy festivalantrekk.

Les også

Motespesial: Slik unngår du å dumme deg ut på Øya

90-tallsklærne er som kjent tilbake for fullt i motebildet, og det kom godt til syne blant massene på festivalområdet.

– Gummistøvler er så stygge, så jeg valgte Dr. Martens i stedet. Det er jo litt gjørme igjen her fra i går, og siden de er så robuste og vanntette tok jeg på meg disse i dag også, sier Daniel Rørvik Davidsen (25).

Dr. Martens er et britisk sko- og klesmerke som opprinnelig ble brukt av militæret under andre verdenskrig. På 1970-tallet ble skoene mote blant musikere og pønkere, og på 90-tallet ble de populære i grungemiljøer.

Daniel Rørvik Davidsen fikk Dr. Martens-sko i julegave i fjor, og bruker dem i all slags vær.

Davidsen legger ikke skjul på at Dr. Martens passer godt til festivalantrekket.

– Jeg vil ikke si at jeg planla antrekket ned til minste detalj, men jeg spurte kjæresten min før jeg gikk ut om det var godkjent. Hun var litt usikker på capsen, men skoene var langt innafor, ler Davidsen.

Det var flere par i Tøyenparken som matchet hverandre med like sko. Blant annet ekteparet Tina og Henrik Bjelland som var iført lave Dr. Martens i køen til Hitchhiker.

Henrik Bjelland (25) og Tina Bjelland (25) bruker Dr. Martens både til hverdags og fest.

– Bortsett fra at Dr. Martens er jækla trendy, så er det jo veldig praktiske, sier Henrik Bjelland før Tina bryter inn:

– De tåler det meste og siden modellen vi har er lave er de ikke så varme heller. Perfekt når det er sol, men litt vått i gresset. Jeg har registrert at det er mange som bruker dem for tiden.

Les også

Ti grunner til å dra til Tøyen

«Grunge» er tilbake

Moteekspert og gründer av Envelope.no, Celine Aagaard, forteller at Dr. Martens-sko har blitt brukt på festival av både kvinner og menn i en årrekke.

Moteekspert og gründer Celine Aagaard.

– Dr. Martens er en klassiker på festival. Både på og utenfor scenen har vi sett dem på artister og motepersonligheter som Gwen Stefani og Kate Moss, for ikke å glemme Kurt Cobain. Bootsene kommer i ulike farger og mønstre, men den sorte er en «stayer» og rockestjernenes favoritt. Jessica Alba har Dr. Martens i burgunder, mens Miley Cyrus har et par i platå, forteller Aagaard.

Les også

Musefletter, magetopper og buksedress: Spice Girls-stilen er tilbake!

Moteeksperten er imidlertid ikke overrasket over festivalgjengernes valg av sko.

– «Grunge»-trenden er på vei tilbake. Det er også endel kjedebutikker som har laget lettere varianter av militærboots denne sesongen. Disse er kule både til jeans, skjørt eller shorts med eller uten raggsokker eller knestrømper til, tipser Aagaard.