Tøyen har fått ny skyline

Nå bygges hoppet som skal brukes i X Games neste helg.

Tøyen har fått en ny skyline med hoppet som skal brukes i X Games neste helg.
Byggingen av stillaset er i gang og vil være ferdig i løpet av helgen.
xgames_70_doc6og5phrs5xhhespelck.jpg
Hopptårnet på Sirkustomten er 57 meter høyt og 125 meter langt.
- Selve stillaset er snart klart. Nå legger vi på platene som skal ligge under snøen, forteller presseansvarlig i X Games Oslo, Lars-Einar Petterson.

Har du gått forbi Munch-museet de siste dagene, kan du umulig ha oversett bydelens siste tilskudd. I disse dager bygges et 57 meter høyt stillas på Sirkustomta, som skal bli hoppbakke under X Games siste helgen i februar.

— Selve stillaset er snart klart. Nå legger vi på platene som skal ligge under snøen, forteller presseansvarlig i X Games Oslo, Lars-Einar Petterson.

Se flere bilder øverst i saken.

Konstruksjonen skal være ferdig i helgen. Fredag 26. februar er det kvalifikasjonsrunder, mens lørdag 27. er finalen i «Big Air». Her vil publikum bli servert luftige svev og akrobatikk, når verdenseliten på ski og snowboard skal gjøre sitt beste triks på det enorme hoppet.

X Games tar form:

Les også

Wyller-pipen snart klar for verdensstjernene

13 nordmenn med

Ovarennet er seks meter bredt, og hopperne når en fart på ca 60 km i timen ved hoppkanten. De hopper rundt 30 meter langt, gjør rotasjoner fra 540 til 1800 grader, og roterer rundt flere akser med ulike grabs. Det vil si at man holder på ski eller brett i svevet.

Deltagerne får tre forsøk hver, der hoppet med høyest poengsum vinner sin klasse. Publikum får se 13 nordmenn i aksjon.

Konstruksjonen er 125 meter lang. Utøverne blir kjørt i bil fra enden av hoppet tilbake til tårnet der en heis tar dem opp til ovarennet igjen. Slik blir det fortgang i konkurransen, og dermed tid til konserter mellom finalene, for ekstremsportens svar på OL handler ikke bare om ski, snow— og skateboard.

Byen har fått ny skatehall:

Les også

- Oslo kommer til å bli en skatedestinasjon

Debut for Alan Walker

Amerikanske Yelawolf, skal headline X Games-konserten.

— Jeg kan ikke vente med å komme tilbake til Oslo for å rocke. X Games har alltid et bøllete publikum. Det blir kjempegøy, sa han i en pressemelding i januar.

Han får selskap av norske artister. Oslo-trioen Unge Ferrari, Philip Emilio og Arif skal spille. På plakaten er også Jaa9 og OnklP.

Siste navn på listen er bergenseren Alan Walker. 18-åringen har toppet hitlistene med «Faded», og X Games Oslo blir hans aller første liveshow. Det er også starten på hans 2016-tour der Walker skal spille på flere av de største festivalene i verden.

Første artistslipp:

Les også

Yelawolf blir headliner under X Games

Snart utsolgt

Billettene til X Games har vært svært populære. Skateboard-finalen har vært utsolgt lenge. Det er også VIP-billettene til lørdag, og weekendpassene nærmer seg utsolgt.

— Vi kommer til å selge ut de andre arenaene også og vi er redd for at mange tror det bare er å møte i døra. Plutselig kommer det til å bli utsolgt, forteller Petterson.