Oslo

Oslo Frp vil bruke 1. mai til bomaksjon

Arbeidernes dag er en ypperlig dag for å markere motstand mot bompenger, mener Fprs førstekandidat i Oslo, Aina Stenersen.

Frps listetopp i Oslo Aina Stenersen vil gjøre kamp mot bompenger til hovedsak i valgkampen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
  • NTB

Partiet vil markere motstanden flere steder i Oslo sentrum 1. mai, melder Nettavisen.

– Vi skal være veldig synlige, for dette her er en veldig usosial innføring av nye avgifter. Dette rammer veldig mange lavtlønte i Oslo, småbarnsforeldre, pensjonister og andre, sier Stenersen til avisen.

Hun viser til at det kommer 53 nye bomstasjoner i hovedstaden 1. juni. Stenersen har varslet at bompenger blir en hovedsak for Frp i valget og lover å fjerne alle bomstasjonene i Oslo om partiet havner i byråd. Bommene er en del av Oslopakke 3 og finansierer store veiutbygginger, men også kollektivtiltak og nye gang- og sykkelveier, både i Oslo og Akershus.

Bompengemotstandere i Oslo kan også stemme på protestpartiet Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) ved høsten valg. Men Stenersen avviser at hun frykter konkurransen fra det hun omtaler som et ensaksparti.

Les også

  1. Aftenposten mener: Bompengemotstanderne må få ærlige svar

  2. Nå vokser bompengemotstanden på venstresiden. I Drammen protesterer LO mot bompenger 1. mai.

Les mer om

  1. Elbil
  2. Bilfritt sentrum
  3. Bompenger