Oslo

Omfattende grisekjøring i flokk på E6 og Fornebu

Politiet i Oslo fikk sent lørdag kveld flere meldinger om at et tosifret antall biler «kjørte bajas» på E6 sørfra mot Oslo og fortsatte på Fornebulandet.

  • NTB

Politiet i Oslo fikk inn flere meldinger fra klokka 22.30 om at 10–20 biler «kjørte gris» på vei mot Oslo på E6. Deretter kom meldingene om at samme type kjøring på veier og i rundkjøringer ute på Fornebu klokka 23.13.

– Vi regner med at det er snakk om samme gjengen som kjører i flokk. Vi har sendt tre-fire politibiler for å få kontroll på dem en slutt på dette. De kjører i høy hastighet, bajas og på veier åpen for normal trafikk, noe som selvsagt gjør det totalt uakseptabelt å drive med sånn tullekjøring. Vi vet ikke hvem disse folkene er eller hvor god kontroll de har på bilene sine, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Tallet ble etter hvert oppjustert til omtrent 30 biler som skal ha kjørt svært aggressivt på hovedveier rundt i Oslo og på veier i Fornebu-området. I halv ett-tiden kom det beskjed om at politiet hadde søkt i området uten resultat.

– Må avvente eventuelle nye meldinger på aggressiv kjøring, skrev politiet.

NTB fikk meldinger om at et politihelikopter var observert over Fornebu sent lørdag kveld.

– Vi hadde politihelikopteret i nærheten, så da var det greit å se ting fra oven for å få litt oversikt, men ellers ville vi ikke kalt det ut, sier operasjonslederen.

Les mer om

  1. E6
  2. E18
  3. Fornebu