Kioskran på Youngstorget. Mann tok seg inn i politibil.

Utagerende mann med kniv pågrepet på Youngstorget etter kioskran. Vitner forsøkte å stanse ham.

En rekke politipatruljer rykket ut til Youngstorget etter melding om slåsskamp og ran i en kiosk torsdag kveld.

Minst syv politibiler rykket ut til Youngstorget torsdag kveld etter meldinger om slagsmål. Ved ankomst ble det klart at det dreide seg om et ran, der personen som sto bak ranet var bevæpnet med en kniv, ifølge innsatsleder på stedet, Brian Stoknes.

– Vedkommende har tatt kassabeholdning og løpt ut av kiosken. Flere publikummere og vitner har forsøkt å hjelpe til med å få stanset vedkommende, opplyser Stoknes.

Vi anser dette som et ran, sier innsatslederen.

Etter å ha løpt ut av kiosken påtraff mannen politiet på Youngstorget. Han tok seg da inn i en av patruljebilene på stedet.

Mannen som forsøkte å rane kiosken ved Youngstorget barrikaderte seg inni en politibil. Her har politiet fått kontroll på mannen.

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt forklarer at mannen barrikaderte seg inne i bilen og oppførte seg «krakilsk». Hekkelstrand poengterer at mannen var utagerende og en utfordring å håndtere.

Dette bekrefter også innsatsleder til Aftenposten.

– Det blir et basketak inne i politibilen. Han var utagerende og spyttet, så vi brukte lang tid på å få stabilisert ham slik at han ikke skulle skade oss, sier Stoknes.

Mannen skal også ha brukt pengeskuffen til kassaapparatet til å slå rundt seg og mot politiet.

Slik ser det ut i kiosken etter ranet.

Sendt til legevakt

I forbindelse med basketaket i politibilen ble mannen bitt av en politihund. Han er sendt til legevakten for behandling og vil deretter bli kjørt inn i arresten, opplyser Stoknes.

Utover dette vet politiet foreløpig lite om mannen.

Kiosken der ranet skjedde, er stengt som følge av hendelsen og politiet foretar undersøkelser.

– Det er mye ødelagt inventar, sier Hekkelstrand om stengingen.

I tillegg jobber politipatruljer på stedet med å avhøre vitner både i kiosken og i området rundt.

Mannen som forsøkte å rane en kiosk ved Youngstorget torsdag kveld, fikk med seg kassen ut av kiosken. Kassen ligger fortsatt på gaten med mynter spredt utover.

– Gi nødetatene rom

Ingen personer er skadet i forbindelse med hendelsen, men operasjonsleder poengterer at det er svært mange mennesker i området der politiet arbeider.

Hekkelstrand har følgende beskjed til folk i området:

– Gi politiet og nødetatene rom til å jobbe på åstedet.

Det er svært folksomt i området der pågripelsen av mannen har skjedd. Det har gitt utfordringer for politipatruljer på stedet.