«Onkel Skrue» møtte ikke i retten - saken blir utsatt

Heleritiltalt 36-åring, som politiet ikke klarte å stevne lovlig, møtte ikke opp. Befinner seg trolig i Dubai.

36-åringen som blant annet er tiltalt for heleri av 4,4 millioner kroner dukket aldri opp i sal 317 i Oslo tingrett tirsdag morgen.

Mannen som har gått under navnet «Onkel Skrue», er en venn av Nokas-dømte David Toska.

— Når han ikke var hos meg for å forberede seg i går, så kommer han ikke i dag. Han kommer ikke. Det er ikke noen endring, sa Storrvik i retten ifølge VG.

Ikke lovlig stevnet

Påtalemyndigheten mener 36-åringen i løpet av 15 år har tatt hånd om verdier for minst 4,4 millioner kroner, penger som kan knyttes til kriminell virksomhet.

Ved siden av å være tiltalt for omfattende heleri, er mannen tiltalt for trusler, samt for å ha inngått en rekke suspekte låneavtaler.

36-åringens mor og bror er også tiltalt for heleri.

Igår sa aktor Asmund Riegels ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til Aftenposten at mannen ikke er lovlig stevnet.

- Nei, vi har ikke fått tak i ham, så tiltalen er ikke lovlig forkynt. Det er blitt gjort flere forsøk på å få tak i ham frem til lørdag, da fristen gikk ut.

- Befinner seg i Dubai

Riegels sa igår til Aftenposten at politiet via medienr har fått informasjon om at 36-åringen oppholder seg i Dubai.

Ifølge Dagbladet begjærte aktor umiddelbart saken utsatt da det ble endelig konstatert at hovedmannen ikke er å finne.

— Det har heller ikke tilkommet politiet noen nye opplysninger. Jeg har vært i kontakt med stevnekontoret og fått bekreftet at vedkommende tok fly til Dubai og ankom der10. desember. Men vi er ikke kjent med noen hjemreisedato.Vi er ikke kjent med hvor han skal være nå eller om han har noen intensjon om å komme hit, sa Riegels i retten ifølge avisen.

— Politiet vil vurdere om det kan være aktuelt å etterlyse ham, sa aktor i går da Aftenposten spurte hva som ville skje dersom 36-åringen ikke møtte opp til hovedforhandlingene.

Saken blir trolig omberammet til oktober.