Tre russebusser brant på Fornebu - 15–20 biler og busser sotskadet

Det brant onsdag morgen i flere russebusser og et industribygg på Fornebu. 60 personer er evakuert, og én person er lettere skadet.

Politiet fikk klokken 06.57 melding om brann i én russebuss. Klokken 07.16 hadde brannen spredt seg til flere russebusser og en næringsbygning.

Ifølge politiet er 60 personer evakuert i forbindelse med brannen.

Tre personer sjekket etter røykeksponering

Operasjonsleder Gjermund Stokkli opplyser at langt de fleste av disse er ansatte i firmaer ved næringsbygget.

– Det brenner fortsatt, men brannen er nå under kontroll. Det er uklart om noen av de evakuerte er russ. Vi vet ikke om det befant seg russ på stedet da det begynte å brenne. Sannsynligvis befant alle bussene seg inne i garasjen ved næringsbygget da brannen brøt ut, sa Stokkli ved 08.30-tiden.

Brannen ble slukket like før klokken 9.

Tidligere på morgenen opplyste politiets innsatsleder Torgeir Brenden at brannmannskaper har tatt ut oksygen- og acetylenflasker fra området der det brant.

Alle nødetatene er på stedet. Bygningen som brenner, ligger i bakgrunnen på bildet.
Innsatsleder Torgeir Brenden styrte politiets arbeid på Fornebu.

Det ligger en dieseltank like ved brannstedet, og politiet ba folk holde seg unna i frykt for at brannen kunne nå denne. Klokken 08.00 meldte politiet at eksplosjonsfaren var over.

– Tre personer som hadde tilhold i bygningen over garasjen der bussene sto parkert, har fått tilsyn av helsepersonell etter å ha blitt eksponert for røyk, sier Brenden.

En person skal være lettere skadet. Det skal ikke ha vært russ i bussene som brant, opplyser Brenden.

Mistet russebussen: - Vi er helt knust

Tre russebusser er utbrent, mens 15–20 andre biler og busser som sto i det nedsenkede garasjeanlegget, har sot- og brannskader, opplyser politiet.

– I går var vi så slitne, så vi tok en hviledag. Da vi våknet i dag var bussen helt brent opp. Vi er helt knust, sier Marte Classon, bussjef på russebussen «Soft City», til NRK.

Bussene som brant, sto i en garasje under bygningen.

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til brannen.

– Vi har hørt mye forskjellig, blant annet at det skal ha skjedd noe med bensintanken. Uansett så er vår russetid så å si over. sier Classon til NRK.

Det er registrert en rekke virksomheter på adressen der det brenner, blant annet et eiendomsselskap, et vaktmesterfirma og flere håndverker- og rengjøringsselskaper.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli opplyser at politiet, brannvesenet og helsevesenet er på stedet med alle tilgjengelige ressurser. Et tosifret antall ambulanser og brannbiler er på plass ved skadestedet.

Saken oppdateres.

Røyken fra brannen er synlig i store deler av Oslo-området.