Syklist tiltalt for drap etter dødsulykke

En mannlig syklist (34) kolliderer med en kvinnelig syklist (46) i Kirkeveien. Kvinnen faller i veien og blir kjørt ihjel av bussen. Nå er mannen tiltalt for uaktsomt drap.

Her kjører politiet bort sykkelen til kvinnen som omkom etter å ha kollidert med en annen syklist ved Ullevål sykehus i fjor høst.

Dødsulykken skjedde i Kirkeveien, like utenfor Ullevål sykehus, en torsdag morgen i oktober i fjor. Den 46 år gamle kvinnen syklet på fortauet i retning Majorstuen da hun kolliderte med den andre syklisten. Kvinnen falt i veibanen og ble overkjørt av 20-bussen. Hun døde av skadene samme morgen.

Det hele skjedde så fort at bussjåføren ikke merket at kvinnen falt under bussen.

Nå har Statsadvokaten i Oslo tiltalt den mannlige syklisten for uaktsomt drap og brudd på vegtrafikkloven.

— Uoppmerksom

Ifølge tiltalen var 34-åringen «uoppmerksom og/eller ikke avpasset hastigheten etter forholdene, slik at han ikke i tide oppdaget NN som kom syklende på fortauet.

Han kjørte på NN som falt i sammenstøtet ut i kjørebanen, ble overkjørt av en buss og døde som følge av skadene hun pådro seg».

Blir den nå 35 år gamle mannen dømt etter tiltalen, risikerer han fengsel i seks år. Saken er ikke berammet ennå, men kommer trolig opp i Oslo tingrett i høst.

Erkjenner forholdet

— Min klient erkjenner at det var han som syklet på fortauet, og som kolliderte med en annen syklist som kom i motsatt retning. Han er meget lei seg og preget av at sammenstøtet fikk et fatalt utfall, sier Thomas Randby, mannens forsvarer.

- Innrømmer han straffskyld?

— Han erkjenner således det faktiske, men overlater til retten å vurdere om han har gjort noe straffbart, svarer Randby.

Osloby har også prøvd å innhente kommentar fra statsadvokat Johan Øverberg, men han har ikke vært tilgjengelig.