Oslo

Trær påført skader med øks eller machete i Oslo-park

Bymiljøetaten i Oslo bekrefter at fire trær i parken på St. Hanshaugen er blitt utsatt for hærverk. Minst ett av trærne må nå fjernes.

Slik ser et stort lønnetre ut i Geitmyrsveien på St. Hanshaugen etter hærverket som trolig ble utført i forrige uke.
  • Jan Gunnar Furuly
    Journalist

– Hvem er det som gjør sånt? Det er helt fryktelig at folk kan gå frem på denne måten mot trær, sier en illsint Mette Wang, som selv bor på St. Hanshaugen.

Da hun tirsdag morgen var på vei til jobben som frivillig på Lovisenberg sykehus, oppdaget hun omfattende skader på stammen til et lønnetre ved Geitmyrsveien.

  • Les også: En rekke trær felt i Oslo sentrum: – Jeg fikk helt vondt i hjertet

– Det ser ut som at de som har gjort dette, har benyttet øks. Skadene er så omfattende at treet neppe vil klare seg, sier Wang.

Skjedde trolig i forrige uke

Ved Bymiljøetaten i Oslo får Aftenposten bekreftet at det nå er kommet inn meldinger om fire skadede trær i parken på St. Hanshaugen. Hærverket ble trolig utført i midten av forrige uke.

På ett trærne er skadene på barken og stammen så omfattende at ekspertisen i Bymiljøetaten mener det må sages ned og fjernes.

– De tre andre trærne har mindre skader, og vi håper de vil klare seg. Ut fra meldingene vi har fått inn, er skadene påført med øks eller machete, opplyser publikumstjenesten i etaten.

Les mer om

  1. Trær
  2. Oslo