Oslo

- Velger noe jeg synes er interessant

Sigve Indregard og Sunniva Pettersen Eidsvoll synes det er vanskelig å velge utdannelse. De har flere alternativer og er glad for at de kan omprioritere valgene helt frem til 1. juli.

  • Marianne Nordengen

En bachelor som kombinerer IT og filosofi eller kanskje internasjonale studier? 21-åringen Sigve Indregard synes det er mye interessant å velge mellom, men er fremdeles i tvil om hva han skal velge av de ti valgene han har listet opp på søknaden. Det eneste som er sikkert, er at han vil studere i Oslo.— Det er vel mer et unntak enn en regel at folk er sikre på hva de vil gjøre, og jeg kommer nok til å omprioritere valgene mine frem til 1. juli. Inntil da leser jeg det jeg kommer over av informasjon på Internett, og dessuten snakker jeg med de som allerede går på Universitetet, sier Indregard.Han synes det viktigste er å velge etter interesser:- Arbeidsmarkedet svinger mye, så jeg velger noe som jeg synes er interessant, som jeg kan bli flink i og som jeg har lyst til å jobbe med.Den ett år yngre venninnen Sunniva Pettersen Eidsvoll har heller ikke bestemt seg for hva hun skal studere. Valget står mellom samfunnsøkonomi, internasjonale studier, medisin eller det å ta befalsutdannelse.- Det er et vanskelig valg. Jeg vil vite hva jeg begynner på og hopper ikke på noe bare fordi det høres kult ut. Inntrykket mitt er at før begynte mange på et grunnfag, og så bestemte de seg senere for hva de ville bli. Nå etter kvalitetsreformen, hvor de fleste begynner på en ganske fastlagt bachelor, bør det liksom være litt mer gjennomtenkt, sier hun. Mens han er leder i Elevorganisasjonen, har hun inntil nylig vært leder for Operasjon Dagsverk 2003. De to vennene er begge glad for at de har gjort noe utover videregående før de begynner å studere.- For min del er det veldig viktig og nyttig. Før hadde jeg tenkt å bli lege, men nå ser jeg plutselig mange andre muligheter, og har ikke så veldig lyst til det likevel, sier Sunniva Pettersen Eidsvoll.

Les også

  1. Studere? Om to dager går søknadsfristen ut

  2. De enkle og vanskelige fagene å komme inn på

<b>Det vanskelige valget. </b>Sigve Indregard og Sunniva Pettersen Eidsvoll gleder seg til å begynne på Universitetet i Oslo, men foreløpig er de ikke sikre på hvilke fag de ender opp med.