Stoltenberg håper på norsk Hafslund-løsning

Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg håper fortsatt det skal være mulig å finne en norsk løsning slik at Hafslund ikke havner på utenlandske hender.

Overfor NTB understreker Stoltenberg at Ap ikke er prinsipiell motstander av utenlandske interesser i norske nettselskaper. Mange norske Ap-styrte kommuner har solgt kraftaksjer til utlandet.— Men det er noe spesielt med Hafslund fordi man står i fare for å flagge ut et helt industrielt miljø, sier han.

Håper på Kr.F.

Stoltenberg mener det er godt håp om at Hafslund-salg til utlandet kan avverges fordi Kr.F. i Oslo sier at andre vurderinger enn pris må legges til grunn ved et salg.- Jeg mener fortsatt at det beste som kan skje er at Oslo kommune ikke gjennomfører salget. Etter onsdagens bystyremøte har jeg håp om at Kr.F. vurderer andre hensyn enn pris, sier han.Ap-lederen viser også til at det er kommet opp forslag til norskbaserte løsninger ved at andre kommunale energiselskap eller private interessenter går inn.- Dette er gode løsninger. Vi vil støtte alt arbeid som Oslo kommune gjør for å sikre norske løsninger, sier han.

Vurderer forslag

Stoltenberg har varslet forslag fra Ap om statlig overtagelse dersom bystyret vedtok salg. Det arbeides med slike forslag, men Stoltenberg håper at andre løsninger skal gjøre innblanding fra Stortinget unødvendig. Eventuelle forslag vil han drøfte både med opposisjonspartiene og regjeringspartiene slik at det blir bred enighet om betydningen av å sikre nasjonalt eierskap.Blant forslagene som vurderes er muligheten for at staten skal overby en utenlandsk kjøper. Ifølge Stoltenberg er ikke det viktigste 100 prosent statlig eierskap, men ulike modeller med både privat og offentlig deltagelse.

(NTB)