Kommunen snur. Populær butikk på Grønland i Oslo får leve.

Etter tre år med kamp mot kommunen, får den folkekjære dagligvarebutikken Grønland Torg Frukt og Grønt tillatelse til å fortsette driften.

– De ansatte er lettet, sier daglig leder Hawal Sahid i Grønland Torg Frukt og Grønt.

I går publiserte Aftenposten en sak om støttemarkering for den nedleggingstruede dagligvarebutikken Grønland Torg Frukt og Grønt.

Butikken skulle stenge fordi Plan- og bygningsetaten (PBE) mente det aldri var søkt om bruksendring fra elektrobutikk til dagligvarebutikk i lokalene.

Nå forteller kommunen til Aftenposten at de har løst saken, og at den populære butikken likevel får lov til å fortsette driften i Smalgangen 2.

– Vi er glad for at saken nå er løst til beste for alle parter, sier avdelingsdirektør i Plan- og bygningsetaten Hanne Høybach.

Byrådsleder Raymond Johansen har også engasjert seg i saken.

– De som driver næring må gjøre sitt, men vi politikere har et ansvar for å legge oss i selen for å bevare stedsidentitet og særpreg. Jeg er glad for at Grønland Torg Frukt og Grønt fortsatt skal kunne tilby oslofolk det særpreget som de representerer, skriver han i et innlegg på facebook.

Lettet daglig leder

Daglig leder Hawal Sahid blir overasket når Aftenposten ringer for å spørre hva han tenker om nyhetene.

– Det var en skikkelig gladnyhet. Du er den første som forteller meg dette, sier en tydelig rørt Sahid.

Han forteller at de rundt 40 ansatte har vært svært bekymret, og at de nå endelig kan puste lettet ut.

– Nå ble jeg skikkelig lettet. Jeg vil si takk til alle som har støttet oss gjennom dette.

Sahid forteller at butikken har planer om å forbedre butikken ytteligere for å gjøre handleopplevelsen bedre. De vil gjøre handlegaten hyggeligst mulig for beboere og forbipasserende.

Vakt stort engasjement

Det har vært drevet dagligvarebutikk i lokalene i rundt 30 år. Da PBE varslet tvangsmulkt og pålegg om stenging, lot ikke engasjementet vente på seg.

Flere titalls mennesker møtte tirsdag opp utenfor butikken for å vise sin støtte.

– I over tre år har vi kjempet for å beholde butikken. Men kampen er ikke over. Vi vil fortsette til vi har en tillatelse i hånden, ropte Sahid gjennom megafonen.

Onsdag kom altså beskjeden om at de får fortsette.