Hasteinnførte parkeringsforbud etter snøfall. Nå er snøen borte, men forbudet består.

Nærmest over natten mistet Bogstadveien P-plasser på grunn av store snømengder. Etter noen dager var snøen borte, men kommunen vil ikke oppheve forbudet før i april.

Pål Reinung er ikke i tvil om at parkeringsforbudet har ført til lavere omsetning for handelsstanden i Bogstadveien. Onsdag skal han og noen av de andre i handelsnæringen møte politikere i bystyret og kreve at forbudet oppheves straks.

Det er vårstemning i luften. Gradestokken er i ferd med å passere 6 grader i Bogstadveien i Oslo. Snøen er for lengst borte, men har etterlatt seg noen mindre issvuller. Tall fra Meteorologisk institutt viser at det kom 56,1 millimeter nedbør de ti første dagene i 2023. Til sammenligning har det kommet 50,8 millimeter fra 11. januar til 12. februar. Det meste som regn.

– Fredag 6. januar klokken 15.55 fikk vi e-post om at det skulle komme midlertidig P-forbud her. Bare fire dager senere kom skiltene opp. Da forsvant 80 P-plasser. Det er ingen tvil om at dette har påvirket omsetningen, sier Pål Reinung.

Les hele saken med abonnement