Oslo

Store endringer for bussene som kjører gjennom Kvadraturen

Tar du buss gjennom Kvadraturen? Prinsens gate overtas av trikken, og Stortinget skal grave på Wessels plass. Dermed blir det store endringer fra mandag. Foto: Karsten Wiik/Arkivfoto

Holderplasser flyttes og legges ned, mens arbeidene pågår til 2017.

  • Olav Eggesvik
    Olav Eggesvik
    Journalist

Det bygges og graves i Oslo sentrum. Blant annet skal trikken få enerett på Prinsens gate, der flere busser kjører i dag. Stortinget skal bygge nytt post— og varemottak under Wessels plass.

Kort fortalt: Fra mandag av blir det endringer for mange av dem som tar bussen til jobb.

Bussene som kjører gjennom Bjørvika og Kvadraturen må flyttes fra Prinsens gate til Rådhusgata eller Tollbugata. Bussene som skal vestover vil kjøre i Rådhusgata, mens bussene som skal østover vil kjøre i Tollbugata.

Dette er busslinjene som blir rammet:

30, 31, 31E, N30, 32, 36E,N32, 54, N54, 71E, 74,80E, 81A, 81B, 83, N81, N83, 82E, 84E, 85, 112, og N12.

Legger ned holdeplasser

Wessels plass, Eidsvolls plass i Stortingsgata og Vestbanen legges ned som holdeplass for buss.

Bussene som har kjørt i Prinsens gate forbi Nationaltheatret mot sentrum og andre veien, vil nå stoppe på en ny holdeplass på sjøsiden av Rådhuset. Bussene som kjører østover og som tidligere har stoppet ved Dronningens gate, vil fortsette med det.

- Sjekk hvordan du blir rammet

Inntil videre vil trikken kjøre som normalt. Ruter anbefaler i en pressemelding at de reisende selv undersøker hvordan de blir rammet.

Se full oversikt på Ruters nettsider

— Vi anbefaler alle som blir påvirket av disseendringene til å bruke reiseplanleggeren for å finne alternative ruter. Det erviktig å påpeke at trikken ikke vil bli rammet av anleggsarbeidet nå. Dermedkan det være et alternativ å bytte fra buss til trikk på for eksempelJernbanetorget, for de som skal til en av stasjonene som forsvinner for bussen,skriver kommunikasjonsrådgiver Martin Hinsch i en pressemelding.

Les også

  1. Dette vil du merke fra kollektivbudsjettet i Oslo for 2015

  2. Forbered deg på tunnelkaos

  3. Har kranglet om interne regninger i over ett år