Politiet har ikke avhørt Mortensrud-siktet: – Forståelig at han vil puste ut

Oslopolitiet har ikke fått avhørt mannen som meldte seg for politiet etter skytingen på Mortensrud søndag. Fredag ble han varetektsfengslet i fire uker.

En mann ble funnet med skuddskader ved Mortensrud kirke søndag.

– Førsteprioritet for oss nå er å få tatt et formelt avhør av ham, sier politiinspektør Per Thomas Omholt til NTB fredag formiddag.

Mannen i 30-årene meldte seg torsdag for politiet på Grønland politistasjon etter å ha vært etterlyst i forbindelse med at en mann i 20-årene ble funnet skutt ved Mortensrud kirke søndag. Begge er norske statsborgere. Mannen i 30-årene er siktet for grov kroppsskade med skytevåpen.

– Han ble pågrepet i går, og han har ikke ønsket å forklare seg ennå. Han har vært på rømmen noen dager, så det er forståelig at han vil puste ut litt, sier Omholt.

Politiet antar at mannen har oppholdt seg i Oslo-området mens han har vært på rømmen.

Politiinspektør Per Thomas Omholt sier at politiet ønsket å fengsle mannen som er siktet for skytingen på Mortensrud, i fire uker på grunn av bevisforspillelsesfare.

– Politiet i Oslo har jobbet hardt med å få tak i ham og har lagt ned mye arbeid. Det har nok påvirket ham til å melde seg, sier Omholt.

Vil fengsle siktede i fire uker

Fengslingsmøtet startet klokken 14 i Oslo tingrett, og mannen ble fengslet i fire uker, slik politiet ba om, melder Avisa Oslo. Politiet begjærte brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, samt fullstendig isolasjon i inntil to uker.

– Vi ønsker å fengsle ham i fire uker, begrunnet med bevisforspillelsesfare, sier Omholt.

Politiinspektøren opplyste til TV 2 fredag ettermiddag at mannen har samtykket til fengsling.

Politiet håper å få avhørt mannen i neste uke og mener de har sterke bevis som knytter han til hendelsen.

– Vi har ganske sterke bevis for selve hendelsen, så det blir bevis i forhold til bakgrunn som blir viktig å hente, sier Omholt til kanalen.

Den siktedes forsvarer, Inam Ali, sier til TV 2 at hans klient ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

Siktede er tidligere domfelt

Den siktede mannen er ifølge VG straffedømt en rekke ganger tidligere, deriblant for to skyteepisoder, våpenbesittelse, trusler, vinningskriminalitet, narkotika og ran. Mannes forsvarer hevder at skytingen på Mortensrud ikke har sammenheng med disse tidligere sakene.

Omholt bekrefter at siktede er kjent for politiet fra før og er domfelt.

Han sier at politiet også har vært i kontakt med fornærmede tidligere, men vil ikke si hvorvidt han er domfelt.

– Det handler om at vi ikke vil fargelegge vitners syn på de involverte, sier Omholt.