Oslo

Stengt på grunn av kakerlakker i baren

TGI Friday's på Jernbanetorget ble stengt på dagen av Mattilsynet etter at det ble oppdaget kakerlakker på bardisken.

Kakerlakkene er billige proteinkilder, og selges til produsenter av asiatisk medisin og til kosmetikkfirmaer. Men de høre rikek hjemme i en restaurant i Oslo

  • Stein Erik Kirkebøen

Det var en kunde som varslet. Han (?) så ikke rosa elefanter — det ville vært mer som det skal være i en bar - men det er ikke kakerlakker. Og det var det kunden oppdaget på bardisken til TGI Friday’s på Jernbanetorget - ikke så rart, udyrene lever og blomstrer i Oslo. Kunden varslet Matvaretilsynet, som rykket ut.

Da var restauranten, i samarbeid med et firma som driver med skadedyrsbekjempelse, allerede i krig med inntrengerne. Likevel ble restauranten stengt, skriver Dagbladet.

Mattilsynet så flere døde kakerlakken, og en levende.

- En levende kakerlakk tyder på at de ennå ikke har problemet under kontroll. I tillegg var det dårlig renhold på de vanskelig tilgjengelige stedene, og det er klart at det ikke hjelper når du har den type skadedyrproblem. Så etter en samlet vurdering, besluttet vi å stenge restauranten. De får bruke noen dager på å få problemet under kontroll, sier Marit Kolle, avdelingssjef for Oslo, Asker og Bærum i Mattilsynet, til Dagbladet.

Når restaurantene kan åpne igjen, er uvisst. Mattilsynet vil vende tilbake når alt er grundig rengjort, og bekjempelsesprogrammet er godt i gang.

— Vi stenger rett og slett for at dette ikke skal spre seg. Det viktigste er at gjestene er trygge, sier administrerende direktør i TGI Friday's, Rajko Mink, til Dagblandet. -Vi varslet Mattilsynet tidligere om dette, og har hatt en veldig god dialog med dem. Nå må vi passe på at vi blir kvitt problemet, sier han.

Les også

  1. Mattilsynet stengte vinduskiosken Haralds Vaffel

  2. Mattilsynet: Mathamp med skall regnes som narkotika

  3. Fant feil ved 40 av 44 serveringssteder på Grünerløkka

  4. Smilefjes skal få skikk på norske restauranter

  5. Kakerlakker på kjøkkenet, mugg på maten og møkkete kokker

  6. Oslos verste matbutikk stengt over 15 ganger