Trafikkulykke med buss og trikk i Munkedamsveien

En person er innlagt på sykehus etter ulykken i går. 13 personer ble skadet.

Ifølge en tilstandsrapport fra Ullevål sykehus er en kvinne fortsatt innlagt på sykehuset med moderate skader etter at en buss kjørte inn i en trikk i Munkedamsveien i går ettermiddag.

Rett etter ulykken i går ble fire personer behandlet på sykehus etter en kollisjonen, men ingen av dem skal være kritisk skadd. Ni andre personer er tatt med til legevakt, opplyser vaktleder Bernt Toverud ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt.

Til sammen 13 personer ble tatt hånd om av helsepersonell, opplyser politiet. 35 personer kom uskadet fra ulykken.

— Vår første vurdering er at det ikke var noen kritiske skader, men vi har valgt å sende noen til Ullevål sykehus, som har et traumemottak, sier operativ leder for helseberedskap på stedet til VG.

Bussjåføren er blant dem som er skadd, mens trikkeføreren er uskadd og tas hånd om av arbeidsgiveren, ifølge NTB.

Ulykken skjedde i krysset mellom Cort Adelers gate og Munkedamsveien i Vika i Oslo.

Så du hva som skjedde? Ta kontakt med Aftenposten via david@ap.no.

Bussen og trikken har fått store skader.

Store materielle skader

Oslo brann— og redningsetat sendte åtte enheter til stedet.

Flere av de skadede fikk ved 17.50-tiden behandling på stedet, forteller Oslobys reporter. Han melder også om store materielle skader på bussen og trikken som var involvert i ulykken.

Det tok over en halvtime fra ulykken skjedde til samtlige skadede ble fraktet sykehus eller legevakt.

— Trikken har skader på hele siden, fra front til bak, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt.

Pårørende som er bekymret for sine nærmeste bes ta kontakt med kriminalvakten på telefon 22 66 99 66. Politiet arbeider nå med å samle inn personalia på de skadede, slik at pårørende kan komme i direkte kontakt med disse.

Kan ha forsøkt å vike for utrykning

Det var bussen som kjørte inn i trikken, ifølge politiets innsatsleder Tore Barstad.

— Vi er litt usikre på årsakssammenhengen da bussen kjørte ut i krysset og inn i trikken. En politibil var på utrykning i Munkedamsveien retning vestover, og bussjåføren kjørte på rødt lys, enten for å flytte bussen for politibilen eller av egen fri vilje, sier innsatslederen tilNRK.

Vaktleder Toverud ved kriminalvakten bekrefter til Aftenposten at en patruljebil kjørte utrykning i nærheten av ulykken.

— Det er imidlertid for tidlig å si noe om hendelsesforløpet, da vi ikke er ferdig med etterforskningen, sier Toverud.

Statens havarikommisjon er varslet, skriver politiet på Twitter.

Vil undersøke trikkens ferdskriver

Kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien opplyser til Osloby tirsdag kveld at de foreløpig ikke har oversikt over hendelsesforløpet. Personen skal etter forholdene ha det bra, og blir ivaretatt av Sporveien. Osloby er ikke kjent med tilstanden til bussjåføren.

- Vi jobber med å få klarhet i situasjonen. Men det som er klart, er at dette er en tragisk og dramatisk hendelse, som helt sikkert vil prege oss på mange måter, sier Asperud.

Politiet vil etterforske saken videre. Sporveien utelukker heller ikke at de vil granske saken på egenhånd.

— Vi vil bistå politiet i deres arbeid. Trikken har en ferdskriver, som rutinemessig vil bli tatt ut, som vil kunne gi et godt bilde av trikkens bevegelser da ulykken skjedde. Vi vil selfølgelig overlevere de dataene til politiet, sier Asperud.

Klokken 23.05 opplyser politiet at trikken er tauet vekk for videre undersøkelser, og at de forlater stedet. De fikk melding om ulykken klokken 17.28.

Les mer:

Her blir en av de skadede kjørt bort i ambulanse.
Nødetatene jobber på stedet.