Oslo

Brødre siktet for drapsforsøk etter knivstikking på Grønland

Begge ble også siktet for drapsforsøk for to år siden. 17-åringen skal for retten senere denne måneden, tiltalt for grove knivran.

En person ble knivstukket flere ganger i Motzfeldts Gate i Oslo tirsdag.
  • Eirik Husøy
    Journalist

17-åringen og 19-åringen som er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen på Grønland tirsdag, er brødre. Det bekrefter politiadvokat Ingvild Myrold ved Oslo-politiets seksjon for alvorlige voldssaker.

19-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag klokken 15. Forsvareren hans, advokat Tor Even Gjendem, opplyser at mannen samtykker til varetekt.

19-åringen erkjenner imidlertid ikke straffskyld etter siktelsen om drapsforsøk.

– Han erkjenner at han var på stedet da handlingen fant sted, sier Gjendem til Aftenposten.

17-åringen nekter straffskyld

Det var en 18-åring som ble knivstukket i Motzfeldts gate på Grønland tirsdag kveld. Han er utenfor livsfare, ifølge politiet.

Den yngste av de to brødrene, 17-åringen, ble onsdag varetektsfengslet i én uke med brev- og besøkskontroll.

17-åringen har ennå ikke ønsket å forklare seg, og politiet jobber fortsatt med å få kartlagt hendelsesforløpet. Han nekter straffskyld etter siktelsen, opplyser forsvareren hans, advokat Jan Erik Teigum.

Siktet for drapsforsøk også i 2017

I desember 2017 ble den yngste broren, som den gang var 16 år, varetektsfengslet for drapsforsøk etter en knivstikking på Furuset, men ble senere løslatt av lagmannsretten på grunn av sin unge alder. Også den eldste broren, som den gang var 18 år, var siktet i denne saken.

To andre brødre ble den gang avhørt som vitner i saken, og tingretten mente det var fare for bevisforspillelse ved at de fire brødrene kunne samordne sine forklaringer.

Politiadvokat Myrold var også påtaleansvarlig i saken fra 2017. På spørsmål om status i saken, svarer hun at «det gjenstår noen få undersøkelser i saken».

17-åringen for retten i februar

17-åringen skal også snart møte i retten tiltalt for flere grove knivran, noe som TV2 var først med å fortelle om.

I ranssaken er han tiltalt sammen med fem andre unge menn. Straffesaken mot de seks skal etter planen starte i Oslo tingrett 25. februar.

Det er satt av 20 dager til saken, der 17-åringen må svare for ett tilfelle av ran og to tilfeller av grovt ran. Tiltalen mot de seks omfatter tilsammen tre ran og fire grove ran.

Hans forsvarer, advokat Teigum, ønsker ikke å kommentere denne saken nå.

Les mer om

  1. Oslo
  2. Grønland
  3. Krim