Oslo

Slik blir scenen når 37.000 mennesker skal se Springsteen i Frognerparken

Rockeartisten Bruce Springsteen og hans E Street Band får utsikt til én av fontenene i Vigelandsparken når de torsdag går på scenen i Oslo igjen.

Slik blir Frognerparken seende ut når den nordøstlige delen bygges om til konsertarena for Bruce Springsteen og E Street Band. 37.000 har kjøpt billett til konserten. Foto: Live Nation

  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Valle Hovin, Oslo Spektrum og Telenor Arena er nå byttet ut med Frognerparken.

Og Bruce-fansen kan glede seg over et lovende værvarsel. Ifølge Meteorologisk institutt vil været bedre seg utover dagen, til tross for nedbør natt til torsdag.

– Det er lite fare for regn, og temperaturen vil holde seg i underkant av 20 grader utover kvelden, forteller vakthavende meteorolog John Smits.

Skal opptre foran 37.000 publikummere

Scenen er bygget opp ved Vigelands monumentale skulptur Slekten, øverst i aksen fra fontenen ved broen i Vigelandsparken og Middelthuns gate.

Arbeidet med å bygge konsertarenaen startet fredag forrige uke og pågår frem til konserten starter torsdag. Deretter bruker man flere dager på å rigge det hele ned igjen, forklarer prosjektleder Jan Erik Svendsen i Live Nation.

Mens Valle Hovin har tidligere vært Oslos mest kjente arena for store konserter, vil Springsteen denne gangen opptre i den grønne lungen på Oslos vestkant foran 37.000 publikummere.

  • LES OGSÅ: Slik var Springsteen på Ullevaal

Scenen til konserten med Bruce Springsteen skal bygges her, nedenfor Vigelands monumentale verk Slekten. Foto: Hans O. Torgersen

Utsolgt på under 30 min.

– På grunn av byggingen av Vålerengas nye fotballstadion kunne vi ikke bruke Valle Hovin denne gangen, men Frognerparken er et godt alternativ og ligger veldig sentralt med tanke på kollektivknutepunkter, sier Svendsen.

Han kan fortelle at det tok under 30 minutter fra de la ut billettene i april til konserten var utsolgt. Nå skal de ta imot 37.000 gjester i parken.

– Vi har god erfaring med så store folkemengder fra blant annet Valle Hovin. Derfor tror vi at det skal gå bra, sier Svendsen.

Han ser ikke bort ifra at det blir flere store konserter i parken også fremover.

– Det er et flott område som ligger sentralt i Oslo. Vi håper at vi får brukt det også senere.

LES OGSÅ: Her kan du finne de beste pokémonene i Oslo

– Hva med «gratishauger»?

Over 100.000 samlet seg i parken da A-ha spilte på en gratiskonsert i Frognerparken i 2005. Den gang var parken åpen for alle. Nå må arrangøren sette opp gjerder, slik at bare de med billett kommer inn i konsertområdet.

LES OGSÅ: Springsteen fra 2 til 6 – anmeldelse av alle platene hans

– Har dere tenkt på alle «gratishauger» i parken?

– Det er endel vegetasjon i parken. Sånn sett blir det litt begrenset innsyn, men man må alltid regne med «gratishauger» på et utendørs-arrangement. Vi er ikke så bekymret for det, humrer Svendsen.