VG: Drept og drapssiktet i Oslo ble tyveridømt sammen

Den drepte og den drapssiktede etter skytingen ved rådhuset i Oslo mandag ble i 2018 dømt i en sak der de sammen sto tiltalt for tyverier, ifølge VG.

Politi og helsepersonell sammen med den nå drapssiktede mannen rett ved Oslo rådhus mandag.

VG skriver at de to mennene tidligere har hatt et vennskapelig forhold. Den drepte er ifølge VGs opplysninger en 39-åring fra Oslo, mens den siktede er 41 år gammel og fra østlandsområdet.

Den nå avdøde mannen ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder for tyverier, mens den drapssiktede fikk fengsel i to og et halvt år, skriver VG. Begge sa seg skyldige da saken var oppe for retten.

Rett ved rådhuset

Skytingen fant sted i Tordenskiolds gate, og politiet ble varslet klokken 17.44 mandag. Offeret ble betegnet som svært alvorlig skadet. På en pressekonferanse senere på kvelden opplyste politiet at mannen var død, og at en pågrepet i saken er siktet for drap.

Den drapssiktede avhøres tirsdag formiddag. Den siktede knytter seg samtidig til handlingen.

– Vi håper å komme i gang med avhør nå i løpet av formiddagen, det er det vi og siktede ønsker, sier leder Grete Lien Metlid i Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun forteller videre at politiet ikke kan si noe konkret om motiv eller bakgrunn.

– Vi er nå interessert i å høre den siktedes forklaring, sier hun.

Vurdering av psykisk helse

Den siktedes advokat, Mette Yvonne Larsen, bekrefter overfor NTB at avhøret skjer i løpet av formiddagen, og at hennes klient ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

– Men han knytter seg til handlingen. Samtidig har vi bedt om at han fremstilles for politilegen for en vurdering av hans psykiske helse, sier hun.

Larsen opplyser at de foreløpig ikke har snakket om en eventuell fengsling.

– Vi tar det gradvis, vi er enige om å ta avhør først, sier hun.