- De sniker i boligkøen

Byråd Grete Horntvedt viser forakt for okkupantene som kastes ut fra bygården i Hausmannsgaten. - De sniker i boligkøen, sier hun.

Oslo kommune opplyser at det er det kommunale foretaket Kultur og Kontorbygg KS som har bedt politiet kaste ut okkupantene fra bygården i Hausmannsgaten.

Ulovlig

— Dette er en ulovlig okkupasjon. Okkupantene, som tilhører den såkalte Boligaksjonen, forsøker på denne måten å snike i køen til kommunale boliger, sier Horntvedt til Aftenposten.no.

Hun legger til:

— Det kan godt hende de er kvalifisert til å få tildelt kommunale boliger, men de må gå gjennom de vanlige kanalene.

Horntvedt, som er byråd for byutvikling, har ikke mye til overs for aksjonistene.

Kritisk

— De representerer ikke noe nytt ut over det vi er vant til fra den kanten. Det triste er at vi jobber med brannsikring i gården. Her er det noe på gang for å oppgradere gården, sier hun.

Boligaksjonen vil sette fokus på kommunale bygårder som står tomme. Målet er i siste instans å få kommunen til å tilby flere boliger til folk som trenger det.

— Det er greit, men da må de henvende seg til sin bydel. De kan ikke gjøre ting på denne måten. Vi har aldri brukt mer penger på boligtiltak enn nå, men det vil alltid være noen gårder som står tomme i perioder, sier Grete Horntvedt.

Les også

Helikopter mot okkupanter

Grete Horntvedt.