Nå blir det afterski på Tryvann

Oslo Vinterparks nye Café Tårnstua har fått skjenkebevilling. - Nå blir vi en komplett skiresort, sier daglig leder.

Oslo vinterparks nye spisested skal blant annet leie inn afterski-DJs for å skape Hemsedal-stemning litt nærmere Oslo sentrum.

Etter en treg start på sesongen er det endelig full vinter i Oslo.

— Det er helt nydelig her oppe med masse snø på trærne, og snøfallet hjelper på føret. Det er full vinter og god stemning, forteller Espen Bengston, daglig leder i Oslo Vinterpark.

I helgen åpner de flere bakker, men det er ikke den eneste nyheten fra alpinanlegget. «Byens beste utested» har nemlig fått en dobbelt betydning.

Skisenterets nye spisested, Café Tårnstua, har fått skjenkebevilling. Fra og med 14. januar blir det afterski på fredager og lørdager utover sesongen. Kranene åpner klokken 16 og holder det flytende utover kvelden.

Konseptet blir øl og moderne drinkmenyer, akkompagnert av ompa-ompa fra Tirol og afterski-DJs. Programmet blir å finne på Oslo Vinterparks Facebook-side.

- Komplett skiresort

Skianlegget har hatt skjenkebevilling på eventer tidligere, men rett før jul fikk de også fast bevilling. Det blir også afterski i lavvoen ved siden av kaféen, der med plass til 100 personer. På fredager blir det «Frozen Friday» for studenter, men rabatterte heiskort.

Den nye kafeen åpnet rett før jul og er allerede blitt tatt godt imot. Her kan du få varme retter som pizza og hjemmelaget lasagne, så vel som lunsjmat.

— Nå blir vi en komplett skiresort, sier Bengston.

Oslo Vinterpark er det femte største skianlegget i Norge målt i omsetning og besøkende. I fjorårets sesong hadde de 177.241 betalte skidager, ifølge Alpinanleggenes landsforening.

Har slitt med plussgrader

Allerede 27. november åpnet familieområdet og Tårnbakken på Tryvann. Med tanke på forholdene er skisenteret fornøyd med sesongen så langt.

— Vi har slitt med plussgrader, men klart å holde åpent med marginale forhold. Folk har stått på ski i regnvær, forteller Bengston.

Siden romjulen har det vært stabil kulde, og anlegget har fått produsert mye snø og fortsetter med det. Nå er 7 av 18 bakker åpne.

I helgen åpnet blant annet den 1650 meter lange Ull-løypa som ligger i Wyllerområdet, Tryvannskleiva og den røde rail-linjen i Hyttli. Onsdag forrige uke åpnet blåbarken i Tårnbakken, til stor glede for ski og snowboardkjørere.

— Det var knallsuksess. Som å slippe kveg fra fjøset, sier Bengston.