Oslo

Du får se Bieber på TV 2 i kveld, men ikke raseriutbruddet fra scenen

Kanalen jobber nå med en minidokumentar, men kan ikke bekrefte om de vil sende Biebers skandalekonsert.

Bieber gikk av scenen torsdag kveld, etter å kun ha spilt én låt. Planen var at artisten skulle spille seks sanger under minikonserten.
 • Sol Sigurjonsdottir

Etter avtalen skulle Bieber synge seks sanger for fansen under minikonserten på Chateau Neuf, men gikk av scenen etter å ha kun spilt én låt.

Dermed fikk «belieberene» kun høre «Boyfriend», før Bieber gikk av scenen, og forlot Norge kort tid etterpå.

Les om hendelsen i går kveld:

Les også

- Biebz - akkurat når vi trodde du var en endret mann!

Les Cecilie Askers kommentar:

Les også

Det er kanskje synd på privatpersonen Justin, men merkevaren Bieber burde snarest skjerpe seg

Konserten skulle etter planen sendes på TV 2 fredag 13. november.

Venninnene Helene Nygaard (17) og Charlotte Marie Jensen (15) er skuffet over gårsdagens konsert, og håper Universal gir dem en form for erstatning.

— Det er ikke meningen å høres egoistisk ut, men jeg håper Universal gir oss noe tilbake for dette. Vi har tross alt jobbet hardt for å få tak i billetter. Vi var med på alle konkurranser det var mulig å være med på, sa Charlotte Marie Jensen (15) til Aftenposten etter gårsdagens skandale.Hun og venninnen Helene Nygaard (17) gir ikke opp håpet om å se popidolet igjen, og er fortsatt fans selv om de er skuffet.

— Jeg håper Universal gjør alt de kan for å få ham tilbake til Norge, sa Nygaard.

Sender minidokumentar

Jan Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2, forteller at Biebers opptreden er et brudd på kontrakten med Universal Music Norge.

— Vi har en konstruktiv og god dialog med Universal, og jobber mot en god løsning på dette. For det første vil Senkveld gå som normalt med intervjuet med Justin Bieber som ble spilt inn i går, sier Dahl.

Minikonserten, som var planlagt å sendes den 13. november på TV 2, blir imidlertid ikke sendt.

- Vi hadde tenkt å sende minikonserten, men det er ikke nok materiale til det. Vi hadde et kamerateam som fulgte Bieber store deler av dagen i går, så nå jobber vi med å prøve å få til et program rundt dagen i går som skal sendes 13. november. Det blir ingen konsert, men mer et innslag med dokumentarpreg, sier Dahl.

Målet er å få til en Bieber-spesial, som de nå skal begynne å jobbe med.

— Vi vet ikke enda om vi skal inkludere klippet hvor Bieber synger den ene låten han framførte. Førsteprioritet nå er å klippe ferdig Senkveld-episoden som skal vises i kveld. Konsertklippet har vi god tid til å finne ut av hva vi skal gjøre med, sier Dahl.

Bieber ville ha publikum nær

Den spisse scenekanten under torsdagens konsert gjorde Justin Bieber lett tilgjengelig for publikummerne som hadde ståplasser helt foran.

Ifølge Dahl var planen egentlig at det skulle stå barrièrer rundt scenekanten i går kveld, men at det var Justin Bieber selv som hadde spurt om ønsket at publikum skulle stå helt inntil scenen.

— Det er for tidlig å si om vi kommer til å ha en annen sceneformasjon neste gang Bieber gjester Norge, sier Dahl.

- Vil de 950 tilskuerne få en erstatning for den avbrutte konserten i går?

— Det har vi ikke diskutert enda. De har ikke betalt for billettene, de er jo vunnet gjennom konkurranser. Men jeg håper publikum fikk oppleve sitt idol og hadde glede av å høre i det minste én låt, sier Dahl.

— Skuffet over kvelden

Det var ikke mulig å kjøpe billetter til torsdagens Bieber-konsert. De drøye 950 billettene som var tilgjengelige for konserten kunne man kun få tak igjennom å vinne konkurranser, som ble arrangert av TV 2, Universal Music Norge og deres samarbeidspartnere.

Coop Extra delte ut 200 av disse billettene. De forteller at de ikke har fått noen tilbakemeldinger fra vinnerne etter at konserten brått tok slutt.

— Vi er veldig skuffet over at dette ikke ble den store kvelden og konsertopplevelsen som alle våre vinnere hadde gledet seg til. Det hadde de virkelig fortjent. Forhåpentligvis får de bedre konsertopplevelser med idolet sitt ved en senere anledning, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Coca-Cola delte også ut billetter i forkant av konserten, men har enda ikke mottatt noen klager fra konsertgjengerne.

— Det er leit at det gikk som det gikk, men alt i alt fikk våre gjester en fin opplevelse som også inkluderte publikumsdeltakelse på Senkveld, sier Per Hynne, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Enterprises Norge AS.

Les også

 1. TV 2: Bieber har brutt avtalen

 2. Syv skandaleopptredener på norske scener

 3. Bieber-skandale vekker internasjonal oppsikt

 4. Dårlige tider i Bieberland

 5. - Jeg har drømt om å møte Bieber i flere år

 6. Bieber tok over showet under Senkveld-innspilling

 7. Bieber forlot Norge uten å fullføre konserten

Les mer om

 1. Musikkanmeldelse
 2. Konsert
 3. Justin Bieber