- Ingen av oss har billetter, men vi er her i håp om å se Bieber

Store folkemengder har samlet seg utenfor Chateau Neuf for å se Bieber. Flere fans har prøvd å klatre over sperringene, og har fosøkt å rive dem ned.

  • Sol Sigurjonsdottir

Dørene ved Chateau Neuf åpnes klokken 17, for de drøyt 950 heldige som har vunnet billett til den eksklusive minikonserten til Justin Bieber.

Bieber spiller konserten i forbindelse med et intervju på «Senkveld med Harald og Thomas», som skal spilles inn torsdag kveld.

Klokken 17 har det begynt å strømme på meg folk. De fleste er jenter i alderen 14–15 år, ifølge Aftenpostens reporter på stedet.

«Belieberne» som har møtt opp synger Bieber-sanger av full hals utenfor konsertlokalet. Så snart én jente hyler, hyler alle andre og løper alt de kan mot stedet det første hylet hørtes fra.

Droppet skolen for å se Justin

— Jeg våknet kl. 06.00 i dag, og har droppet skolen for å være så nær Justin Bieber som mulig, sier Ilhan Ali Ibrahim (14) til Osloby.

Hun og venninnene Rabia Iqbal (15), Nora Lauritzen (15) og Otilia Brænnstrøm (15) løper skrikende mot inngangsdørene på Chateau Neuf i det rop indikerer at noe skjer der. Er det Justin? Når jentene kommer tilbake kan de informere om at det bare var gitaristen.

- Ingen av oss har billetter, men vi er her i håp om å se ham. Og for å føle på stemningen med andre beliebers, sier Brænnstrøm.

Radio Nova står utenfor med fansenog spiller med nyeste Justin Bieber-låtene. «Sorry» kommer på og jentene løper bort, danser og bryter ut i allsang. Stemningen er veldig god, tross det kalde været.

— Kan ikke vi få late som om vi jobber for Aftenpostenog må få komme inn, tryglet jentene. - Jeg gjør hva som helst for å få billetter, sier Iqbal.De har alle tilgitt Bieber for feiltrinnene han har gjort de siste årene, og som ham med sangen «Sorry» ønsker å be om forlatelse for.

— Han er et menneske han også, alle har lov til å gjøre feil. Fortid er fortid. Han er et godt menneske og snill mot fansen, sier Iqbal.

De begynner å synge «Never say never» mens de hutrer. De er fast bestemt på å bli her hele kvelden, selv om det blir kaldt.

— Vi håper at manageren skal komme ut og gi oss billetter. Eller at han kommer og vinker til oss. Det er urettferdig at foreldre og ikke-beliebers har fått billetter, men vi gir ikke opp, sier Iqbal.

Gråt seg til billett

Utenfor Chateau Neuf står det både fans som har fått billetter til konserten, men også mange som håper å få sett et glimt av superstjernen.

Pia Nervik (18) fra Selbu er en av de heldige som har fått konsert-billett. Billetten fikk hun i siste liten.

Flere skuer gjennom gjerne for å få et glimt av stjernen. Men det er ikke noe innsyn gjennom gjerdene.

Hun ble oppringt av en sponsor som skulle ha telefonnummeret til hennes venninne, som hadde vunnet billett. Da brøt hun ut i gråt, for hun ville jo så gjerne se Bieber også.— Det var ikke noe spill eller noe forsøk på å grine meg til noe som helst fra min side. Men jeg ble så sinnsykt skuffet at jeg ikke klarte å holde meg, jeg måtte gråte, sier Pia som sto og trippet utenfor Chateau Neuf mens hun ventet på at klokken skulle bli 17.30 og det var tid for sponsorsamling som en start på kvelden.

Etter vel 20 minutter ble hun oppringt igjen av sponsoren, som skjønte at hun ble veldig skuffet over å ikke ha fått billett. Jubelen var stor da hun fikk vite at hun også skulle få lov til å dra på konserten i kveld.

Men vips er intervjuet over. En kortesje med store biler kommer glidende, med en diger tysker i midten. Pia og alle de andre løper sin vei i håp om å få et glimt av helten - og kommer slukøret tilbake.

— Det var ikke ham, det var bare Thomas og Harlald.

- Vi har lært mye av konserten på Operataket

Lars Njøsen, operativ leder fra politiet på Chateau Neuf i kveld, mener ProSec og Oslo-politiet har full kontroll i kveld.

— Den største utfordringen i kveld har vært allerede, og det var da Justin Bieber kom kjørende til hotellet på Holmenkollen og 200–300 jenter kom løpe de mot bilen. Ingen ble heldigvis påkjørt, sier Njøsen.

Ingen er blitt skadet i kaoset så langt.

- Vi er godt forberedt denne gangen og alt som kan gjøres er gjort. Vi lærte ganske mye av konserten på Operataket og på Telenor Arena, og samarbeidet med ProSec har vært godt, sier Njøsen.

I tillegg til rundt 30 vakter, er Røde Kors er også på stedet. Gjerdene rundt området holder så langt stand selv om flere av fansene har prøvd å klatre over og rive dem ned.

— Det verste som kan skje i kvel,d er at noen blir påkjørt. Dette er et skrikepublikum som gjør hva som helst for å komme nær idolet sitt. Jeg har vært med på verre ting, men med en slik massesuggesjon skal det ikke mange mennesker til før det blir voldsomt, sier Njøsen.

Tok bussen fra Sverige for å se Bieber

Sofia Carrebaro (20) og Nicoline Radic (18) har reist fra Sverige i håp om å se Bieber i Oslo-

Sofia Carrebaro (tv) (20) og Nicolinr Radic (18) leter etter Bieber

De tok bussen fra Göteborg torsdag, og skal ta den tilbake hjem igjen i natt.— Har du billett? Vi må ha billetter! spør de forbipasserende, men det får det ikke. Ingen gir fra seg billettene, så de prøver forgjeves å få et glimt av sangeren gjennom gjerdet.