Oslo

Nå blir det billigere å pendle i Akershus

Sone S2 og 3S i Follo slås mandag sammen til én rute, og dermed blir det billigere å pendle for en rekke kollektivreisende i Akershus.

Et NSB-tog på Oslo sentralstasjon. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
  • NTB
  • Louise Scharff Thommessen

Sonen blir større, og reisende i Drøbak og Ås vil fra og med mandag 21. august tilhøre samme sone som Nesodden, Kolbotn, Ski, Vinterbro og Enebakk, opplyser Ruter på sine nettsider.

– Dette innebærer en kraftig forenkling for kollektivreisende gjennom Akershus, sier kommunikasjonssjef Gry Isberg i Ruter til Nettavisen.

Samtidig som reisende får én sone mindre å forholde seg til, sparer pendlere med månedskort fra tidligere sone 3S til Oslo 534 kroner i måneden for voksne og 321 kroner for studenter, opplyser Ruter.

Vestby, som tidligere var sone 4S, blir samtidig til sone 3S med de nye endringene.

Billigere for NSBs pendlere

Regjeringen og støttepartiene gikk tidligere i år inn for et priskutt i NSBs månedskort. Kuttet ble vedtatt i håp om at flere nå skal velge tog fremfor bil når de pendler til norske storbyer.

Priskuttet gjør det billigere for NSBs pendlere fra områder som Drammen, Hamar og Moss å reise inn til Oslo. Reisende fra Moss vil dermed betale 1.734 kroner for månedskortet, sammenlignet med dagens 2.165 kroner.

Prisen for månedskort fra Drammen til Oslo faller fra 1721 kr til 1377 kr, og i Hamar faller prisene fra 3818 kr til 3055 kr.

NSBs priskutt gjelder månedskort for alle som bor utenfor de såkalte «takstsamarbeidsområdene». Det betyr at prisen innen Oslo og Akershus forblir uendret.

  • Mange ventet at det nye byrådet ville frede prisen på Ruters månedskort. Dette ønsker imidlertid ikke samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG).
  • Synes du at det blir stadig bedre plass på flytogene, men stadig fullere på NSBs tog mellom Oslo og Gardermoen? Her er årsakene til at du har rett.

Les mer om

  1. Akershus
  2. Tog
  3. Ruter