Oslo

Ti personer bortvist etter melding om brostein og jernstenger på Tøyen

Politiet var raskt på plass da de fikk melding om at flere maskerte personer med jernstenger løp inn i en bakgård på Tøyen.

Ti personer ble anholdt av politiet etter melding om at de løp inn i en bakgård i Jens Bjelkes gate på Tøyen. Foto: Øyvind Tveter

  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz

– En person som bor i nabolaget observerte flere personer med jernstenger løpende inn i en bakgård. Han var redd for at det var et oppgjør på gang og ringte oss. Vi hadde folk i nærheten og var raskt på plass, sier Vidar Pedersen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Meldingen til politiet kom inn klokken 19.35.

– Vi har funnet en machete i bakgården. Den setter vi i sammenheng med denne episoden, sier Pedersen.

Store politistyrker er tirsdag kveld på Tøyen etter melding om flere personer med jernstenger som løp inn i en bakgård. På grunn av smittefare bruker politifolkene maske. Foto: Øyvind Tveter

– Vi har anholdt ni personer. Flere av dem hadde metallrør og brosteiner. Vi jobber nå på stedet og vet foreløpig ikke om noen er skadet, sier Pedersen rett før klokken 20.

Han sier at politiet har grunn til å tro at de har anholdt rett personer.

Ved 20.15-tiden opplyser Pedersen at de nå har anholdt ti personer.

Fant ikke jernstenger

Ved 23-tiden opplyser operasjonsleder Sven Christian Lie at de ti personene er bortvist fra stedet. De ti er i alderen 17–30 år.

– Vi fant ikke jernstenger, men en machete-lignende gjenstand i området. Den kan vi ikke knytte til en bestemt person, sier Lie.

Han sier at saken vil bli etterforsket videre.