Hotell i Oslo ble evakuert – politiet mener det er brukt tåregass inne i bygningen

Rundt 250 gjester ble evakuert fra City Box hotell i Prinsens gate i Oslo. Politiet mener at noen trolig har brukt tåregass i hotellets sjette etasje.

Et hotell i Oslo sentrum ble søndag kveld evakuert etter bruk av det som trolig var tåregass. Her er nødetatene på stedet.

Politiet fikk melding om lekkasjen klokka 21.46.

– Lekkasjen har trolig oppstått i 6. etasje. Brannvesenet er i ferd med å lokalisere dette, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

«Vi har evakuert ca 250 gjester fra hotellet. Brannvesenet har nå undersøkt hva årsaken til dette kan være. Det er høyst sannsynlig noen som har brukt tåregass i 6. etasje på hotellet», skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

Operasjonsleder Stokkli sier til NTB at flere av hotellets gjester har opplyst å ha opplevd sterkt ubehag og symptomer som samsvarer med tåregass. Ingen personer er skadd.

I 23-tiden meldte politiet at de kunne gå tilbake til hotellet etter at brannvesenet hadde luftet ut røyken. Trafikken utenfor hotellet går også som normalt igjen.

Flere av hotellets gjester har opplyst å ha opplevd sterkt ubehag og symptomer som samsvarer med tåregass, opplyser politiet.
Nødetatene rykket søndag kveld ut til Citybox hotell i Prinsens gate i Oslo etter det som angivelig er bruk av tåregass.

Politiet har ikke pågrepet noen i forbindelse med hendelsen. De går ut ifra at den angivelige tåregassbruken er en villet handling.

– Vi kjenner ikke til at hotellet har noen CS-gass liggende, sier han.

Politiet fikk melding om det de først trodde var en gasslekkasje klokka 21.46 søndag kveld. Alle nødetatene rykket ut til hotellet, som ble evakuert.