Nabo: Reagerte på skrik fra leiligheten

Et vitne i drapssaken på Torshov hevder hun kontaktet politiet flere ganger.

Her er politiets kriminalteknikere på vei inn oppgangen på Torshov i Oslo der den 39 år gamle kvinnen ble funnet drept.
  • Svend Ole Kvilesjø
  • Nicolai Heyerdahl

Les også:

Les også

Kvinne funnet drept i Oslo - ektemannen pågrepet

En kvinne som bor i samme oppgang som den drepte 39-åringen på Torshov, sier at hun har kontaktet politiet angående familien fra Midt-Østen minst to ganger det siste halve året.

— Jeg har hørt bråk fra leiligheten flere ganger. En gang gikk jeg ned og banket på, fordi barna skrek sånn. Jeg ringte politiet og sa det var husbråk, jeg var bekymret for barna, forteller naboen til Aftenposten.no.

Barna var i leiligheten

Mandag morgen ble den 39 år gamle kvinnen funnet drept i leiligheten på Torshov. Like etter ble hennes mann (47) pågrepet i nærheten av åstedet.

Ekteparets barn, som begge er under ti år gamle, var trolig til stede da moren ble drept. Politiet har foreløpig ikke noe eksakt tidspunkt for drapet, som ble varslet rundt klokken 7 mandag morgen.

Ambulansen som ble tilkalt valgte å kontakte politiet før de gikk inn i leiligheten. Da politiet ankom stedet, fant de kvinnen død inne i leiligheten.

Naboen, som har bodd i oppgangen cirka et halvt år, sier at hun aldri har sett kvinnen som nå er død. Hun har imidlertid truffet mannen og barna flere ganger.

Hun har oppfattet den drapssiktede mannen som urimelig streng overfor barna sine.

— En gang kom jeg ned trappene med hunden min. Barna ville se og hilse på den, men da klapset han dem i bakhodet og dro dem med opp i leiligheten, sier vitnet, som vil kontakte politiet for å gi de samme opplysningene til etterforskerne.

Mannen avhørt i flere timer

— Avhøret av ektemannen er nettopp blitt avsluttet, etter flere timer, sier mannens forsvarer, advokat Øystein Storrvik til Aftenposten ved 19.30-tiden mandag kveld.

Han ønsker ikke å komme inn på noe av det som fremkom i avhøret.

- Det jeg kan si, er at han trolig fremstilles for varetektsfengsling i morgen eller onsdag.

Ektemannen er siktet for forsettlig drap. Advokat Storrvik vil heller ikke kommentere hvorvidt mannen erkjenner straffskyld.

- Ubeskrevet blad

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde opplyser at politiet ikke har rykket ut til ekteparets leilighet tidligere, og at den siktede mannen er et ubeskrevet blad for dem.

Konfrontert med naboens opplysninger opplyser Rohde at slike henvendelser kan ha blitt henvist til Barnevernet, uten at hun kan kommentere henvendelsene direkte.

Den siktede 47-åringen ble norsk statsborger på slutten av 90-tallet, mens kona flyttet hit i 2006.

Ifølge politiinspektør Rohde hadde kvinnen ytre skader som er forenlige med drap. Noe drapsvåpen har imidlertid ikke politiet funnet så langt.

Politiet skal søke gjennom blant annet dette søppelskuret i bakgården av bygården i jakten på et drapsvåpen. FOTO: NICOLAI HEYERDAHL