13 grunner til å date en småbarnsmamma

Frister det ikke å date en dame med barn? Vår blogger Ida forteller deg om alle fordelene.

Singelmamma Ida Slettevoll blogger om «Bokstavkjeks og singelliv» i Oslo for Osloby i vår.

Å bli singel i en alder av 30 år kan være vanskelig når en er omgitt av venner som planlegger bryllup, baker cupcakes og produserer babyer, mener Oslobys nyeste gjesteblogger, Ida Slettevoll. I bloggen «Bokstavkjeks og singelliv» deler hun sine erfaringer som singel småbarnsmamma.


«Det er mange fisker i havet», heter det. Nå ja. Den som kan litt enkel sannsynlighetsregning vet at det er en sannhet med modifikasjoner. Det krever faktisk en porsjon flaks, utholdenhet og en himla god presentasjon for å finne drømmepartneren.

Å være mamma øker ikke akkurat sjansene dine betydelig. Ja, en kan få inntrykk av at markedsverdien din på singelmarkedet synker som en stein idet du oppgir at du har barn. Nysgjerrige spørsmål glir over til utveksling av høflighetsfraser.

En dame med barn står kanskje ikke høyest på ønskelista til de fleste, men la meg minne om hva du i så fall går glipp av.

Her er 13 grunner til å dra på date med en singelmamma:

1:

Hun er supereffektiv. Når ungen sover betaler hun regninger, gjør noen sporadiske situps, smører matpakker og stryker på navnelapper, samtidig som hun er i dialog med venninner på Facebook og leser siste utgave av A-magasinet (stryk det som ikke passer).

2:

Hun er dreven på logistikk og planlegging.

3:

Du har plenty med alenetid. Og så må du bare finne deg i å rydde kalenderen for romantiske stevnemøter de dagene/ukene hun har barnefri.

4.

Det stemmer: Hun har barn. Ja, det er jo ikke hvilke som helst heller da. Verdens kuleste, oppvakte og søteste små. Det er hun i alle fall hellig overbevist om selv.

5:

Krompen kan ikke ha tatt feil. Kan han vel?

6:

Hun er kronisk blakk, så du trenger ikke bekymre deg for at du får dyre gaver du ikke trenger. Og for øvrig er hun lett å skjemme bort og imponere.

7:

Hun sovner på kinoen, så du får alt godteriet/popcornet for deg selv.

8:

Hun har medisinskapet i orden, hvis ulykken skulle være ute. Og hun blåser på såret!

9:

Hun har god forplantningsevne – det er jo bevist!

10:

Erfaring med barn gjør også at hun vil ta det hele med stoisk ro, dersom de rabiate onkelbarna dine slår seg vrang på offentlig sted.

11:

Hun skal absolutt fikse alt selv, og kommer til å insistere på å skifte dekk og smøre skiene dine.

12:

Hun har noe bagasje, men den klarer hun fint å bære selv. Hun er vant til å ha en unge på den ene armen og handleposer i den andre, og egner seg derfor helt ypperlig som pakkesel.

13:

Du får frokost på sengen på søndager klokken åtte . Ja, for du har vel ikke tenkt til å dra deg til langt ut på dagen? Carpe diem liksom!

PS: Likte du denne saken? Les alle innlegg fra "Bokstavkjeks og singelliv"-bloggen her!

Vi har valgt å stenge kommentarfeltet på denne saken på grunn av flere ufine kommentarer fra lesere.