Oslo

God, gammeldags vinter i marka – og mye folk i løypene

Nydelige forhold i marka lørdag – og folk vet å benytte seg av det fantastiske været. Søndag blir det mer overskyet.

Det er perfekte forhold i marka – og fullt av folk i løypene ved 11–12 tiden. – Ta T-banen til utfartsstedene, ikke bilen, er rådet fra Skiforeningen.

  • Lene Skogstrøm
    Lene Skogstrøm
    Journalist

– Her er det kjempeflott – kort og godt, sier en lett andpusten kommunikasjonssjef i Skiforeningen, Trine Rom Giving. Hun er på direkten fra Tryvannsstua i det strålende vinterværet og la ut fra Frognerseteren i formiddag sammen med familien.

– Det er kaldt, minus syv. Noen steder kan det bli litt isete. Men i det store og hele er forholdene perfekte, og nå i alle deler av marka. Lett og fint å gå, reklamerer hun.

Selv om søndag vanligvis er den store utfartsdagen, har folk fått med seg at det beste været i helgen er lørdag.

– Skibussene våre var fulle i dag og det er både treningsfolk og mange barnefamilier med pulk i løypene, sier hun.

Den beste starten på vinteren på fem år, fastslår Skiforeningen i en pressemelding.

Cornelia Sunde, Tirill Giving og Niclas Giving med Ida Giving i pulk over Frønsvollmyrene. – Det er Oslo kommune som prepper her og har sørget for nydelige spor, forteller Trine Rom Giving. Målet er Skjennungstua.

De fleste løyper kjørt opp

Ifølge føremeldingen er det opptil 80 centimeter snø enkelte steder og typisk tørrvoksføre. Store deler av løypenettet er kjørt opp. Også i Østmarka begynner det nå å komme seg.

  • Her er Skiforeningens liste over nylig preparerte løyper

Selv om Skiforeningen har fått ryddet mange av løypene etter snøværet, bør man fortsatt være på vakt i utforkjøringer – et tre eller en gren kan ligge over løypen rundt neste sving.

Mange vann er sporsatt og merket med stikker – følg alltid den merkede løypen, oppfordrer Skiforeningen. Det kan også være overvann enkelte steder.

Les mer om

  1. Marka
  2. Ski
  3. Snø