En uvanlig reisereportasje: «I’m feeling like Nansen at the Nordpolen»

Jørgen Berg Pedersen (38) rapporterer fra Oslo sentrum.

– Jeg synes det er veldig eksotisk når det kommer så mye snø i sentrum. Det blir en unntakstilstand, man vasser i snø, busser og biler står, og byen forvandles til et annet landskap.

«Norwenglish»

I mobilvideoen, som Berg Pedersen har publisert på sin Facebook-side, guider han seeren gjennom sin reise til jobb på en blanding av norsk og engelsk.

– Jeg bruker «norwenglish» fordi det gir et autentisk preg på en reisereportasje. De fleste nordmenn kan relatere til tulle-engelsk. Dessuten har den norske ambassaden i Singapore delt videoen. Det er jo super Norgesreklame!

Se «reisereportasjen» øverst i saken.

Berg Pedersen (38) bor på St. Hanshaugen i Oslo og jobber rett bak Stortinget.

Da han våknet opp til hvite veier tirsdag morgen, visste han at det var tid for den årlige begivenheten: Urban skitur.

Har egne «byski»

– Som Oslo-borger er jeg vant til at det ikke er så mye snø om vinteren, men de siste årene har jeg opplevd ett stort snøfall i året.

Da griper småbarnspappen muligheten og spenner på seg noen gamle ski som nå har fått betegnelsen «byski».

På veien fikk han mulighet til å kjøre off-piste på St. Hanshaugen og rope «løype» til fotgjengere. Øverst i saken kan du se mobilvideoen.

Den urbane skigåeren synes det er utrolig flott å ha muligheten til å gå på denne måten til og fra jobb.

– Heldigvis har jeg nedoverbakke til jobben. Det gikk fint hele veien, bortsett fra i Akersgata, hvor det er mye varmekabler. Der måtte jeg holde meg på brøytekantene.

Meteorologisk institutt varsler eventyrlige forhold til helgen.

Leverte i barnehagen på ski

– Nytt av året var å levere sønnen min i barnehagen på ski. Ellers så jeg flere langrennsspor enn tidligere år, til og med i Akersgata!

Jørgen Berg Pedersen håper å kunne gå på ski hjem igjen, men innen den tid opplever han at brøytebiler og strømaskiner har ødelagt den hvite snøen. Skidagen er likevel ikke over av den grunn:

– Det blir snowboard i Tryvann i kveld.