Oslo

Håndteringen av varslersakene mot Thorkildsen er bestemt

Varslingsrådet i Oslo kommune har besluttet hvordan varslersakene mot Oslos skolebyråd Inga Marte Thorkildsen skal behandles.

Snart kommer konklusjonene i de tre varslersakene mot Oslos byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • NTB

Varslingsrådet har erstattet to medlemmer som de anser som inhabile, og har besluttet videre fremgangsmåte i saken, opplyser kommunikasjonsavdelingen ved Oslo rådhus tirsdag.

Oslo rådhus vil ikke uttale seg om når en avgjørelse kan være ventet.

– Behandlingen er en pågående prosess. Det skal sikres en forsvarlig behandling, og samtidig en så rask behandling som mulig, skriver internrevisjonssjef Ellen Cecilie Braathen i e-post til NTB.

Det første varselet kom i begynnelsen av september fra flere ledere i Utdanningsetaten, der det ble varslet om Thorkildsens lederstil. Varslerne beskriver Thorkildsens oppførsel overfor ansatte som «krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende og ydmykende».

Les også

Krever at byråd Thorkildsen svarer i lukket møte

Thorkildsen har selv uttalt at samarbeidsforholdet med etaten har vært vanskelig over lang tid og at hun har savnet «samarbeidsvilje og lagarbeid».

Det andre varselet ble kjent 18. september, og det tredje kom for dagen 26. september.

I slutten av september ble det kjent at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) selv skal håndtere og konkludere i varslersaken mot skolebyråden. Det har vært kritisert av den borgerlige opposisjonen, som har krevd en uavhengig ekstern gransking.

Les mer om

 1. Inga Marte Thorkildsen
 2. Oslo
 3. Varsling

Relevante artikler

 1. OSLO

  Varslere om Oslos skolebyråds oppførsel: «Skremmende», «Nedverdigende», «Ydmykende»

 2. OSLO

  Opposisjonen advarer: - Varsel-granskerne er i en umulig situasjon

 3. OSLO

  Varslerne nekter å snakke med Johansen eller granskere ansatt på Rådhuset – frykter lekkasjer

 4. KOMMENTAR

  «En skikkelig suppe»

 5. OSLO

  Nytt varsel mot Thorkildsen

 6. OSLO

  Byrådslederen vil ikke permittere Thorkildsen mens varselet pågår. – Uklokt, mener Høyre.