Fyrverkeri skutt opp på flere Oslo-skoler

Tirsdag ble det for andre dag på rad fyrt opp fyrverkeri inne på en skoler i Oslo. Politiet forsøker å finne ut hvem som sto bak.

Lofsrud skole i Oslo. Arkivbilde.

Den første fyrverkerioppskytingen skjedde inne på Lofsrud ungdomsskole ved Klemetsrud sørøst i Oslo. Politiet sendte flere patruljer til skolen, men det var aldri noen fare for brann.

– Vi har funnet fyrverkeri i sekken til en elev på stedet. Vedkommende blir avhørt, og resterende fyrverkeri beslaglegges, opplyser Oslo-politiet.

Kort tid etter meldingen om fyrverkerioppskyting på Lofsrud skole, meldte operasjonssentralen at det også var skutt opp fyrverkeri på Bjerke videregående skole i Groruddalen.

– Vi er sammen med brannvesenet også på vei til denne skolen etter melding om avfyrt fyrverkeri. Det skal ikke være fare for brann, opplyser politiet.

Mandag rykket politiet ut til Bjørnholt videregående skole på Søndre Nordstrand, ikke langt unna. Der var det blitt skutt opp fyrverkeri inne i kantina. Ingen ble skadet og ingen skal ha blitt pågrepet.

Også tirsdag ble det fyrt opp fyrverkeri på skolen, melder politiet på Twitter.

Bjørnholt videregående skole var en av de første skolene i landet som innførte adgangskontroll for alle elever og ansatte.