Oslo

Oslo skrev ut p-bøter for 102 millioner

173.462 parkeringsgebyr og 51.566 tilleggsgebyr. Det var fasit for de kommunale parkeringsvaktene i Oslo i 2013.

På Frogner står bilene parkert tett i tett, og ikke alle er så nøye på femmetersregelen. Men totalt ble det skrevet ut flerre kommunale p-gebrer i fjor enn året før. Foto: Storfjell Ingar

 • Kristjan Molstad

Totalt skrev kommunens vakter ut gebyrer for 102,4 millioner kroner — 8 millioner mindre enn året før, skriver Estatenyheter.no.

Allerede i høst så Bymiljøetaten tegn til en nedgang i antall parkeringsbøter. Kommunen hadde budsjettert med å skrive ut rundt 280.000 parkeringsgebyrer i 2012, men i oktober var det bare skrevet ut 168.000.

Pressekontakt Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten forklarer nedgangen dels med at bilistene er blitt mer lovlydige og dels med at det er blitt færre kommunale p-plasser - men først og fremst med at byens trafikkbetjenter er blitt mer serviceorientert.

Les også:

Les også

Her fikk "alle" P-bot i fjor

— Trafikkbetjentene våre skal ikke ligge i buskene og jakte på bilister som ikke har parkeringsbilletten i orden. De skal heller være hjelpsomme og gi råd. Det skal ikke være en stoppeklokkementalitet, sier Bratteberg til Estatenyheter.no.

Oslos ti trafikkbetjenter er nå omdøpt til Oslovakter, og har fått selskap av 15 nye medarbeidere. I tillegg til å passe på at folk parkerer riktig, har de også fått rollen som "vektere". Det har også bidratt til nedgangen i antall parkeringsbøter, mener Bymiljøetaten.

 1. Les også

  Oslo-bilistene må klare seg uten streker i veien

Relevante artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  Det er nesten umulig å bli straffet for dette

 2. OSLO
  Publisert:

  Antall bøter har gått kraftig ned - likevel tjener kommunen mer på parkering

 3. OSLO
  Publisert:

  De skriver færre gebyrer nå enn i 2011. Men fortsatt blir noen forbanna.

 4. OSLO
  Publisert:

  Betalte 3000 kr for beboerparkering – må likevel kjempe om plass

 5. OSLO
  Publisert:

  «Skal bare» i sykkelfeltet blir dyrere fra 1. januar

 6. OSLO
  Publisert:

  Dette er Oslos 12 farligste veistrekninger