Det var fjorårsrussen som holdt folk våkne natt til 18. mai

Nei da, det var ikke årets russ som var ekstra utholdende, men fjorårets russ som lånte russebusser for å «rulle» natt til 18. mai.

Årets russekull har festet ferdig. Natt til 18. mai var det fjorårsrussen som frarøvet Oslo-folk nattesøvnen med feststøy fra russebusser.

Politiet fikk ekstra mange klager på støy fra russebusser i natt.

Og dette var ikke siste krampetrekninger fra årets russekull, men fra forgjengerne, 2016-russen i lånte busser og iført russedressene fra i fjor.

– De som har vært ute i natt, har «ligget til lading i ett år», sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth og forteller at mange frustrerte Oslo-borgere fikk nattesøvnen ødelagt av «gammelruss» på fest i sine gamle busser.

Klausul om å låne bussen

– Det er visst en klausul om at de som var russ i fjor, får låne sin gamle russebuss. Så de som holdt folk våkne med støy fra russebusser i natt, var for det meste fra 2016-kullet, selv om det ikke var alle, sier Engeseth.

Han forteller om mange klager fra folk som ikke fikk sove. Mange ble holdt våkne av høy musikk, og politiet hadde hele 13 oppdrag med russen i natt.

– Hvem skal holde folk våkne natt til 19.mai? Russekullet fra i forfjor?

– Nei, vi får håpe det er slutt på utlån av russebusser nå, svarer operasjonslederen.

Flere steder samlet fjorårets russ seg utenfor bensinstasjoner:

Voldsepisoder og knuffing i byen

– Politiet må prioritere hardt, så vi har dessverre ikke fått håndtert alt russebråk, som stort sett dreide seg om støy. Det har vært litt amper stemning enkelte steder, men ingen alvorlige hendelser med russen i natt, sier han.

Les også: Bakfull russ klager på fraværsreglene

Oslopolitiet har hatt en hektisk natt med mange ordensoppdrag. Mange fortsatte 17. mai-festen langt uti de små timer.

– Det har vært litt slåssing og knuffing i byen, noen voldshendelser, men ikke noe alvorlig, avslutter politiets operasjonsleder.