Én pågrepet etter dramatisk kidnapping i Moss

Mannen som ble pågrepet av politiet etter en dramatisk aksjon på Ensjø tirsdag er siktet for frihetsberøvelse. Han blir fremstilt for fengsling torsdag.

Her blir mannen pågrepet av politiet tirsdag ettermiddag.

En person ble pågrepet på Ensjø i Oslo tirsdag. Politiet i Østfold bekrefter at pågripelsen er i forbindelse med kidnappingen i Moss mandag morgen.

Personen ble tirsdag levert fra Oslo politidistrikt til Øst politidistrikt der vedkommende skal inn i avhør.

– Ganske dramatisk

Et vitne forteller Aftenposten at pågripelsen skjedde på Ensjø T-banestasjon tirsdag.

Rundt klokken to kom flere sivile politibiler med blålys inn på en parkeringsplass ved stasjonen. En ung mann løp ned på stasjonen og krysset sporene med flere politibetjenter etter seg.

– Han løp over selve linjene, og politiet løp etter. Det er ganske dramatisk å krysse sporene, forteller Hans Jørgen Undelstvedt (38), som bor i nærheten.

Uoverensstemmelse i forkant

Onsdag formiddag opplyser politiinspektør Tom Erik Guttulsrød i Østfold politidistrikt at mannen i 20-årene er siktet for innbrudd og frihetsberøvelse.

– Hva var motivet for kidnappingen?

– Det er skal etterforskingen klargjøre, men så langt tyder det på at det har vært en uoverensstemmelse i forkant, svarer Guttulsrød.

Den pågrepne er bosatt i Oslo. Han er ifølge politiet tidligere straffedømt for flere forhold. Politiet leter nå etter andre personer som har vært involvert i episoden.

Les også

Dette er saken: Huseier kidnappet av innbruddstyver i Moss

Ble kidnappet av innbruddstyver

Mandag morgen ble politiet i Østfold oppringt av en mann som opplevde at bevæpnet mann var i ferd med å bryte seg inn i huset. Da politiet kom til stedet var huset tomt, men med spor av innbrudd.

Huseierens kone og barn greide å rømme vekk fra hjemmet, mens mannen selv ble bortført i sin egen bil.

Etter en time fikk politiet i Follo kontakt med mannen som var bortført. Han forklarte at han ble kidnappet av dem som brøt seg inn hos ham, men at han kom seg ut av bilen ved Kolbotn og deretter ringte politiet.

Mannens bil ble senere funnet på Hauketo.