Trodde Justin Bieber vinket fra vinduet - skapte kaos på vei ut av Telenor arena

Trude Merethe Matre (41) og datteren Astrid (9) havnet midt i presset som oppsto. Tidligere under konserten ble også en 21 år gammel kvinne kjørt til Bærum sykehus i koma.

Det oppsto på et tidspunkt kaos da flere fans på vei ut av Telenor arena fikk det for seg at Justin Bieber vinket til dem fra vinduet.

— Enkelte fans stoppet for å se opp mot vinduene fordi de trodde at Mr. Bieber var der - dette selv om vi hadde informert både på lydanlegget og på Twitter om at han hadde forlatt areanen, sier innsatsleder i politiet, Tomm Berger, til Aftenposten.

— Når én begynner å skrike, skriker 400. Da får man løping og forflytninger, og det er potensielt farlig, legger Berger til.

Frykter at folk lurer Bieber-fansen

Han frykter at noen kan ha forsøkt å lure Bieber-fansen fra innsiden med vinkingen.

- Vi vil anmode alle om ikke å fare med løgn eller spre rykter eller vinke fra vinduet for å prøve å lure noen på utstiden, for det kan føre til farlige situasjoner. Det gjelder ikke bare her ved Telenor Arena, men generelt mens Justin Bieber er i Norge, sier han.

— Man må ha respekt for denne fanskaren, legger han til.

- Det verste jeg har opplevd

Blant dem som havnet midt i kaoset og presset var Trude Merethe Matre (41) og hennes ni år gamle datter, Astrid Matre Torgersen.

Matre forteller at det er det verste hun har opplevd.

— Folk sprang mot politiet og ba om at de måtte åpne flere utganger fordi de holdt på å bli klemt. Folk ble skvist inn i gjerdene og kom seg ingen vei, sier Matre som har reist fra Stord til Oslo for å se konserten.

Hun forteller at datteren hennes begynte å hyperventilere og gråte på grunn av alt presset.

— Hun var kjemperedd. Det var mange små unger som gråt. Noen segnet om og måtte ha hjelp. Det var ikke trygt en plass, forteller Matre.

— Det var en kjekk konsert, men alt ble ødelagt på grunn dette, sier hun.

21 år gammel kvinne havnet i koma

Innsatsleder Tomm Berger forteller at totalt seks ambulanser ble sendt avgårde fra arenaen til sykehus i Oslo-området i løpet av konserten.

Blant annet ble en 21 år gammel kvinne lagt inn på Bærum sykehus i koma.

— Tilstanden ble betegnet som alvorlig da hun ble innlagt, men at hun nå begynner å våkne igjen, forteller Frank Reiersen, kommunikasjonssjef i Vestre Viken helseforetak, til Aftenposten.

Han vet ikke hva som var årsaken til at kvinnen havnet i koma, men opplyser at hun vil bli observert gjennom natten.

— Det er klart at koma ikke er noen gunstig tilstand å være i, sier Reiersen.

Fornøyde med fansen

Tomm Berger påpeker imidlertid at det ikke er unormalt at flere ambulanser rykker ut under så store arrangementer.

— Totalt sett er vår konklusjon at dag én er bestått, og vi fornøyde med fansen. Så skal vi som det er punkter som vi kan gjøre enda bedre onsdag, sier Berger.

Justin Bieber skal i tillegg til konserten tirsdag kveld spille både onsdag og torsdag på Telenor arena.

Les også:

Trude Merethe Matre (41) og datteren Astrid (9) havnet midt i kaoset da fansen trodde de så Justin Bieber i et vindu.