Oslo

PowderPuff girls varmer opp til vinteren

FROGNER. Er du jente og lengter etter snø og brettkjøring? Da kan du trene med likesinnede i Frognerparken.

Ellen Fadnes (foran t.h.) var på sin første treningsøkt i Frognerparken i forrige uke. Hun var ivrig snowboardkjører i mange år og har nå valgt å satse på nytt etter at hun fikk tips om Powder Puffs.
  • Forf>
  • <forf>cathrine Solbakken <

Det er ørlite kaldt i ettermiddagsluften, men ikke et snøfnugg i sikte. I Frognerparken er like fullt 16 jenter i gang med snowboardsesongen. Med Vigelands statuer som bakteppe og nysgjerrige turgåere hengende over broen, tar jentene fatt på barmarkstreningen.— I dag skal vi trene senter, sier trener Venke Sortland, og gjør det klart at det er mage og rygg det handler om.- Jeg har kjørt en del snowboard, og når jeg kjenner at det er senterbevegelsen som slenger meg frem, da føler jeg at jeg har kontroll, sier hun foran første oppvarmingsøvelse, hvor hun ber jentene stille seg i en sirkel og rope navnene sine så kraftig som mulig til hverandre.

Bare for jenter

De er PowderPuff girls, som er en jentesatsing med utspring i Snowboardforbundet. PowderPuff-jentene er lidenskapelig opptatt av snowboard, og målet deres er å øke antall jenter i snowboardmiljøet. Der er nemlig jentene i mindretall.Mandager gjennom høsten møtes de i Frognerparken for å varme opp til en vinter i bakken. Treningene med PowderPuff girls er åpne for jenter på alle nivåer.- Det viktigste er motivasjonen til å bli bedre. Det er mange som har et brett i garasjen, men ikke alle har kjørt noe særlig på det, kanskje bare et par helger i året, sier Sortland.Jentene legger ut på en løpetur i parken, og joggende i en lang rekke forsøker de å herme etter hverandres bevegelser. Etterpå er det stafett og hauk og due. Med grønske oppetter ryggen går de videre til å balansere på line. - Snowboard handler mye om eksplosiv aktivitet og så hvile. Derfor er det bra trene på denne måten, forklarer Sortland, som synes det passer bra å begynne treningen i august.- Vi begynner nå både fordi vi gleder oss til vinteren, men også fordi man må trene seg opp, sier hun.

Lavere terskel

— Det er gøy å trene som dette, sier Ellen Fadnes (26). Hun sto på snowboard i fem år før hun sluttet. I lang tid nå har hun tenkt på å begynne igjen, og hoppet på sjansen da hun fikk høre om PowderPuff girls gjennom venner.- Er det viktig at dette bare er for jenter?- Terskelen for å delta blir kanskje lavere, og for mange blir det lettere å være med. Det blir en litt annen stemning, sier Fadnes.Stine Rusten Andersen (20) trente med PowderPuff girls også i fjor.- Snowboard er det jeg liker best å drive med. Det er få jenter i miljøet, så det er gøy å treffe andre. De fleste guttene er mye flinkere, så det blir et annerledes miljø sammen med dem. Dessuten er dette god trening før vinteren, det er skadeforebyggende og et fint miljø, sier Andersen.